Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

szabo janko

Nekem sincs adattábla rajta pedig kettő is van. Nem hiszem hogy TOS lenne szerintem magyar gyártmány. Talán SZIM-es.

Bordogh

Tof osztókat felismerem, ez biztosan nem az. A hétvégén járok a műhelyben lefotózom a sajátomat. Akitől vettem ő is azt mondta, hogy magyar gyártmány, illetve erre utal a bemart olaj felirat is a beöntő kupakján. Kinek van ilyen attól örömmel veszem a tokmánytárcsa felfogatásáról készült képeket, illetve ha meg tudja valaki mondani, hogy a menet milyen méretű és emelkedésű. Sajna nincs olyan nagy menetfésűm hogy megmérjem.

hostya

Az osztófejnek szabványos menetes főorsóvégződése van.

A menet: M38x4.  A többi méret leolvasható a képről..

ysc3kmx9v

Nekem is danuvia125 osztófejem van,az hosszú kúpos végződésű, jobbnak tartom mint a meneteset.

Bordogh

Köszi a precíz választ! Így már egyszerűbb lesz legyártani a tokmánytárcsát!

3a20rzt5

Sziasztok!
Ha már marógép,és pont vertikálfej...
Nekem is lenne egy kis problémám
Hátha tudtok segíteni nagyon hálás lennék!
Strigon MU 250-es gép tulaja lettem kb
1,5 hónapja... beüzemelni még nem üzemeltem be,(ipari áram hiányában..
Elvileg jönnek egy hónapja.. ,de ez mindegy is)
Az a gondom,hogy a vertikálfej órsóját nem lehet állítani
Igaz a kézi tekerő nincs, helyén csak egy 24 anya de azt hiába tekem olyan
Mintha üresben tekerném megsem mozdul a főorsó..
Viszont a főorsó rögzítést szolgáló kar az le van törve,de sikerült meglazítani....de így is nemtudom le fel mozgatni... bocs,hogy csak így tudom leírni nem vagyok szakmabeli! Hátha volt valakinek ilyen gondja vagy tudja mi lehet a probléma!
Rakok képet!
Köszi a segítséget!
Üdv!

szucst

Szia ,
Polcold alá az orsót, és utánna szedd le a 24es anya alatti fedelet.
Ebben lennie kellene egy kettős csigahajtásnak- ellenőrizd a működését, játékokat, a fogakat stb, meg az ellendarabot is, jelesül a főorsó hengeres házát, ezen "fogaslécszerű fogazatnak" kellene lennie.

A gond az, hogy ezeknek a gépeknek nem volt gazdája...

pistikeid

Szia
Le vannak szakadva a fogak a fél anyáról ami a kézikerék burkolata alatt van felcsavarozva. De nem lehetetlen megcsinálni.Ha jól emlékszem 6mm az emelkedése.
Az enyémnek is ez volt a baja.
Üdv

AlbertR

Szia!
Van egy me250 vésőfejed csak hiányzik a meghajtó
fogaskerék? Ez engem is éedekel ez a téma mivel én is kerestem
korábban vésőfejet az me250 hez vettem is egyet
de az nem az me250 re való igaz a mérete hasonló.
Kellene készíteni a felfogáshoz egy konverter lapot.
Annak meg van a meghajtó fogaskereke egy meredek kúp végére
szerelve ami a gép vízszintes főorsójába csatlakozik.

Üdv: Albert

Pyrojag
"Üdv !
Keresek Strigon Me 250 vésőfejéhez gép oldali meghajtó fogaskereket, gépkönyvet, rajzot, kölcsön db-ot amiből reprodukálni tudok egy számomra használható példányt !

Köszönettel Jager"

Istvan0728

Marógépet vennék!

Kisebb helyigényűt, hagyományost, fém (pl.. C45 és hasonlók) megmunkálására alkalmasat, egyetemest, univerzálisat vagy szerszámmarógépet. CNC és házilag átalakított nem érdekel lehetőleg, közvetlenül a tulajdonostól. (közvetítők kíméljenek)

Ajánlatokat privátban is várom.

Köszönöm!

zyg3siamw

Kedves István !

Nekem van egy eladó : PRVOMAJSKA ALG100.
Minden infót megtalálsz a hirdetésben.
Videó a gépemről :

Üdv,
Zoli
70-4168111

Istvan0728

Kedves Zoltán!

Köszönöm ajánlatodat. Gyönyörű a géped, ilyen lenne a szívem vágya, de sajnos az ára meghaladja a lehetőségeimet. A hobbimra sajnos most nem tudok ennyit szánni.[#szeret][#rinya]

zyg3siamw

ywathzay

Van-e az itt jelenlévők között aki szedett már szét Strigon MS-320/MS-400 függőleges orsót, úgy kompletten?

Istvan0728

Még mindig keresek, vennék: [#t145p4676#]