Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

jani300

Csuhás könyvtára ,ott van sok könyv és gépkönyvek .

nffab2gnr

holnap vagy? délelőtt leugranék

jani300

Igen , kint az utcán leszek szerintem :(
Máshol dolgozom már , csak ez most sehova nem fér be ...
Ne számíts hibátlan szerelőlapra ,de van benne még alkatrész .
Az indexen is volt szó ezekről a gépekről .
Láttam  villamos rajzot is ,de nagyon elvont a rajz , lapozni kell kis darabokat .

jani300

Dr.GodMan volt aki itt árult alkatrészeket hasonló géphez , gondolom átalakította modernebbre a villamos részét .

w5a4tvedr

Üdv uraim segítségeteket szeretném kérni egy marógép javítására ha valaki dolgozik ilyen gépen vagy van neki,sebváltója szétesett. a gép típusa, WMW FU400/PS gépkönyvet is keresnék ha valaki tudna segiteni. Köszönöm Zotya

e4vvbfxw

Érdekes amit írsz! Ahogy én nézegettem a vertikálfejet, (elég sokat) a vakdugón keresztül csak zsírozni lehet a fogaskereket. Nehezen képzelek el ott állítási lehetőséget, a gépkönyv sem tér ki rá az állítás leírásánál.

ywathzay

Nekem Strigon ms320 van. A vakdugót kihúzva van benn egy körmös anya, amit a biztosítólemez nyitása után lehet forgatni, állítva a főorsó holtjátékát. Biztosító vissza és mehet.

e4vvbfxw

Szia!

Lefotóztam a vertikálfejet a gépemen. A bejelöltön kívül nem látok rajta más vakdugót. Az elhelyezkedéséből ítélve ezen keresztül max. csak fogaskerekek közötti hézagot lehet állítani, valamint zsírozni.

ywathzay

Húzd ki, nézz bele, lehet meglepődsz. Nyugi én is csak lestem, mert a rajzok alapján nem tudtam elképzelni, hogy ott majd tudok állítani hézagot. Tudtam.

Bordogh

Lenne egy gyors kérdésem: milyen típusú a képeken látható osztófej ? Tegnap vettem egyet jóáron. Az biztos hogy magyar mert az olajbeöntőjén olaj felirat van.

Illetve az lenne még a kérdésem hogy a tokmány az ilyen menetes kúp nélküli orsóra miként rakódik fel ? A tokmánytárcsa furata menetes belül és felfekszik az orsón lévő homlokfelületre? De akkor mi szorítja rá hogy ne tudjon lecsavarodni?

szabo janko

Menetesen és egy illesztett átmérőn , jól meghúzva (ráütve) a menet. Nem életszerű hogy letekeredik. Egyébként ezekhez
van fogaskerék és felfogó lapokból álló készlet differenciál osztáshoz illetve spirál maráshoz.

Bordogh

ÜDv! Köszi a választ. Típusmegjelölését nem tudod véletlenül? Egyenlőre spirálokat nem tervezek marni, illetve a marógépemen nincs hozzá lehajtás. Egyszerűbb osztási műveletekre kell.

6mrgeizbx

Danuvia lessz az... úgynézem ilyenem van...  nincs rajta tokmány pár nap múlva tudok képet küldeni..... a menetes rögzités rendkivül stabilan tartja a tokmány hátlapot.

hostya

Biztos hogy NEM Danuvia.! (az általad ajánlott link alapján..)

Nekem is ilyenem van, adattábla nincs rajta, de én úgy tudom hogy TOS DU-125 a típusa.