Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

svager

Van marógéped meg esztergád miért nem készítesz a meglévő patronhoz egy befogót?

svager

ennyire pontos a tied is lesz [#wink]

J-Steel

Az "anya" okozna gondot. Nem nagyon értem hogy működik.
Másrészt, ha valamit nekem kell csinálni, akkor nincs időm arra, ami a "szent cél" lenne.
 Munka után kevés az idő, a gyerekre is kell időt szakítani, mert az anyja megőrül. Így adott esetben egyszerűbb vásárolni mint készíteni.

TROMF22

Ha jól emlékszem az UM végződés csak az anya jelölésében van, és körmös kulcshoz illeszkedő hornyok kialakítására utal.

dezsoe

Mennyi eszem van... Ugyanazt illesztettem be mégegyszer... :)

svager

svager

csak magát a testet kell elkészítened mert a patron és az anya adott

TROMF22

Pontosabban így jelölik:

J-Steel

Igazad van. A marógép "anyája".
 Csakhogy, az kell a marógépre, mert pont ott használnám a négyzetet. Akkor venni kellene másikat az anyából is.

svager

[#wilting] igazad van így nehéz [#vigyor5]

Csuhás

Ilyen cuccot az ember magának is készít, pl késtartó csavarokat gyártottam ( nálam hatszögűek ) ezért egy hatszög anyagba fúrtam menetet, abba betekertem szorosan a nyers csavart, majd késtartóba fogva esztergán martam le főorsóba rakott mk4 maróval a csavarok fejének lapjait. ( A maró akkoriban éppen javítás alatt volt )

svejk

Persze célszerszám mindig kell, de akkor a későbbi kérdésem még egyszer: [#t145p4553#]

Én az E2N-hez 3/8"-os négyszögletes fejűeket gyártottam, a kulcs végére pedig egy 3/8"-os talán 12 mm-es CroVa fej lett hegesztve "fordítva". Ilyen fejű csavart készítettem a  hosszán rögzítőhöz is.

svejk

Könnyű vele a fejre találni, mert a CroVa fej ezen négyszögletes része meg van süllyesztve gyárilag.

happisusu

Inkább hobbysta segéd, olcsóbb ilyen patrontartókat csinálni 4;6; 8 szög anyagból, ha tengelyvég sokszögesítéshez, Iparban ott az osztófej, ami hobby szinten nem biztos, hogy költséghatékony.

Csuhás

Pár darabos melóra gyorsabb ezeket használni, mint felrakni az osztófejet.