Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

jani300

kisssandor

Keresek Aciera 22VA fúrógéphez gépkönyvet.

Vetesi75

Sziasztok!
Véletlenül nem tudja valaki, hogy egy ISO30-as szerszámkúpot mekkora erővel illik "behúzni" a főorsóba?

ywathzay

Hogy ne szakadjon meg a menet a behúzószáron. A menesztést a köröm elvégzi, a behúzószár pedig benntartja a kúpot.

Vetesi75

Köszönöm! Persze, meg szoktam cibálni rendesen. :)
Gépi behúzáshoz szeretnék rugóköteget (meg a többi cuccot is) méretezni, ezért is lenne jó valami gépgyártók által is alkalmazott érték.
Azzal nem leszek előrébb, ha túlméretezem és később menet közben szakad a behúzógomba, behúzópatron, stb., stb...

ywathzay

Nem tudom abban milyen menet van, a 40-es kúpban M16. Én számolnék a csavarra megengedett meghúzási nyomaték maximumának a 80%-val. (Hozzáteszem oda már illik egy nemesített anyag, tehát ez erősebb mint egy 5.6-os csavar.)

Vetesi75

30-as kúpban M12-es a menet. A hozzávaló behúzógomba nyakának átmérője kb. 8mm, a keresztmetszete sokkal kisebb mint egy 12-es meneté. Patront rugóacélból gondoltam, magát a behúzószárat meg valami CrV féleségből, az akár maradhat "lágy" állapotában is.

ywathzay

Tele vagy információval[#wilting]..... csak lassan engeded szabadjára.
Ha 8mm a nyaka attól még kibírhatja a csavar meghúzási nyomatékának a 80%-át. Akkor erre az anyagra és vastagságra kell információ, mennyi a szakítószilárdsága, összeveted a menetes orsóval.... A fórumon Sasi, sok szakítószilárdsági vizsgálatot végzett tudtommal, Ő benne van a témában.
Az hogy a patron miből készül, az itt most nem számít. A nemesíthető, edzhető... acélok, csak akkor tudják az elérhető kritériumokat, ha megtörténik velük aminek meg kell történnie. Értem ezalatt, hogy nekem mélyhúzó szerszámnál sokkal jobban bírja az igénybevételt a hőkezelt, 450-500C fokon megeresztett C45, mint a készen kapható nemesített 42CRMO4...

jani300

Találtam a WMW szerszámmaró egyenáramú vezérlőiről ,legalább képet a neten az éjjel .
Rengeteg tartozéka is volt ,nekem sajna csak a kibelezett alapgép van ...

svejk

svejk

A szánrendszered egyben van? Eladó?

Vetesi75

jani300

Szia !
Most erre a maróra gondolsz ? Azt szeretném beüzemelni .
Egy számmal nagyobb szerszámmaró szánrendszerem van ,amit hirdettem ,az eladó .

svejk

Nem kell az neked... Meg ugye mindig van a pénz amiért minden eladó. :)

svejk

Persze, nekem is csak bajnak lenne az tény. :(