Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

drehás

drehás

Feték=Festék.
A google sokat kidob,főleg 2k-s festéket.

dezso74

Köszönöm!

Autókat és robogókat szoktam fényezni, de azok a festékrendszerek igen drágák. Ami, meg itthon van 2 komponensű festék, az meg vastag rétegben megrepedezik. és idővel az olajtól elszineződik.
Igen, a neten keresgéltem is, viszont tapasztalt használókat szerettem volna megkérdezni.

vadember

Egy-két hete volt ugyan ez a kérdése valakinek. Akkor jöttek rá konkrét ajánlsok. Hogy melyik topikban azt nem tudom, de talán a kereső funkcióval rátalálsz, ha eltalálod a jó keresőszót.

vadember

Ezt találtam:
[#t133p41122#]

Üdv.
 Gépipari Szolnok 75 néven levő fórumtársunk a
  mester. Ő igazi profi restaurátor.
 Ő a Rezakril 2k-t használja.Ez a festék olaj,sav és
  lúg álló.De nagy figyelmet fordít az alapozásra is.
 A Budalakk mintatermében megkeverik neked a választott
  színt.

dezso74

Nagyon szépen köszönöm! Közben keresgéltem és találtam egy pár féle festéket, de a biztosra megyek inkább. Csak egyszer kell jól megcsinálni.

Itt találtam festékeket:
https://teknosfestek.hu/ipari-bevonatok

https://www.compact-festek.hu/index.php?id=mezogazdasagi-gep-festes

http://www.calsom.hu

y580keijn

Üdv.

Arra irányulna a kérdésem,hogy a strigon gyalugépem aljából leengedett vizes,retkes,emulziószerű kocsonyás vacak helyett mit tölthetnek bele kenőolaj gyanánt. Ha jól láttam innen pumpálja szét a szivattyú az olajat a szánhoz, hajtáshoz.

Nincs szívem a lefölözött olajat visszatölteni.

Nem termelni szeretnék vele,csak megtanulni-hobbyzni.

Ha esetleg dél Pest környékén valakinek lenne ilyen kenőolaja és adna el belőle azt megköszönném ha jelezné.

Köszönöm.

szucst

Üdv az Uraknak,

talán itt feltehetem a kérdést: hogyan "szabad" esztergát telepíteni:
alany 1500ös E400M
- gépkönyv: megalapozni gépet kiemelni majd hígbetonnal alábetonozni -> lesz jó nagy felfekvőfelület.
Ez okés, csak igen direktbe átadja a rezgéseket az épületnek. - SZABAD-E mondjuk a 4 állítócsavar helyén rezgéscsillapító gumibakokra feltenni a gépet? mivel telitalpas akár ki is bírhatná...

Van valakinek tapasztalata, tanácsa?

Előre is köszönöm!
Tamás

svejk

Keresek egy ruszki esztergához villamos doksit, az adattábláján ez áll:
(fonetikusan)

Alma-Atinszkij Ctrankosztrojtelnüj Zavod

Model: 16D20

svejk

svejk

De ha már lúd legyen kövér, a kinemetikáról jó lenne egy olvashatóbb kép.

svejk

Hopsz, egy C ott maradt az Sz helyett :)

kart emg

Szia!

Ez az oldal jó lesz ?

16D20

Üdv.

svejk

De bezony ám , hogy jó!
Úgy látszik nem voltam elég kitartó.
Köszönöm! [#worship]

(én még a gépet egyszer láttam csak futólag
de ismerős tegnap kért, hogy meg kellene nézni mert pár vezeték elégett és csak 1 sebesség maradt benne :( )

svejk

Állítólag ez a gép volt az első Orosz NC eszterga alapja.