Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

svager

TROMF22

Ezek valóban nem fognak összeilleni.
Te egy olyan befogót kaptál ISO30 végződéssel, ami a HBM egyedi patronjait fogadja.
Vannak pl. egy 8 darabos (sárga dobozos) készletben is ilyen egyedi patronok 00883 v. 00884 szám alatt.
Ezek a patronok hosszabb hengeres szakaszon szorítanak mint az ER rendszer, azért nem is illeszthetők össze.

jani300

Osztófej helyett direkt osztásra használják ,gépsatuban .
Láttam már ilyen videót és tetszett is .

TROMF22

A fotókról már biztosan látod.
Hengeres darabkákat lehet befogni ER patronba + a hasáb alakú testet pedig gépsatuba fogni, megmunkáláshoz.

svejk

Dögöljön meg a hintalovam még mindig nem értem. [#nemtudom]

A munkadarabot fogod a patronba és a kocka rész a satuba 90 fokonként?
És van hat meg nyolcszögletű végződésű is?
a központosítás hogy alakul ilyenkor?

TROMF22

Bocs nem jó helyre címeztem ...

TROMF22

svejk

Ez iparban is használatos cucc vagy csak a kínaiak megint meglovagoltak egy ötletet?

jani300

Hatszögűt is láttam .
A satu le van szorítva , az álló pofa és a befogórész (fenékre ül ) alja vezet .
Esztergált darabra négyszög , hatszög készítése ,mondjuk kulcsnak .

svejk

Hmmm... de legalább lenne alul valami hengeres csöcse, megvezetése, hogy pl. egy furatkiosztást is meg lehetne csinálni vele központosan.

jani300

Ezt vízszintesen használják , belegondolva igazán csak a magasság számít A középvonal nem .
Mondjuk egy csavarfejnél .

J-Steel

Az a baj, hogy ezek után már csak úgy merek rendelni ER32 patronokat, hogy ti is megmondjátok, hogy mi van.
 Nem gondoltam volna, hogy a HBM egyedi patront gyárt és mégis ER32 néven adja el.

Egyébként az UL végződés a négyszögnél nektek mond valamit?

Eredetileg pont azért rendeltem ER32-est, mert az volt a tervem, hogy a patronkészletemet majd használom. És most kiderül, hogy vehetek megint egy készletet ca. 100€-ért.

svejk

dezsoe

Nézegess Clickspring videókat. Amúgy is berosszás, amiket csinál, és ő pl. sokat használja. Rögtön itt van ez a videó, 3:20 körül előkerül a cucc.

J-Steel

A video rosszul van linkelve. Mi a Clickspringes videó címe, amit akartál linkelni?