Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Mégvalami, akár szalagfűrészt, akár keretes fűrészt tervezel tegyél rá hidraulikát. Arra is találsz megoldást a neten. Nagyon egyszerűen akár valami autós munkahengerből, vagy pneumatika hengerből elkészíthető, és igen nagy mértékben javít a gép használhatóságán.

ypcjgjbma

Néztem dolgokat a youtuben, még a kihasználtság, és az elkészítési költség aránya lesz a döntő. A keretes egyszerűbb, olcsóbb. A szalagfűrészhez van 2 db 400 kerék, 30 fm fűrész, de a kivitelezés sokkal többe kerül.

Csuhás

Keretesnél kell egy munkahenger ami lassan egedi le a keretet.Célszerűen a dugattyúra szerelt visszacsapó szelep engedi felemelni a kart, míg a rúdba illesztett tűszelep szabályozza a leeresztést. Ezen kívül kell egy pici henger pár mm elmozdulással amit egy excenter bökdös és ez emeli ki a fűrészt visszafelé. Ez a henger egy sima csővel csatlakozik a másik henger alsó feléhez.

ypcjgjbma

Ezen gondolkodtam, eladom a szalagot, és veszek fűrész lapot. Még kell nézni miből élünk. Köszi a tanácsokat. Eldöntöm merre induljak, és jelzem hogy merre tartok a munkába.

jani300

Az épül készül rovatban beszélgettünk szalagfúrész készítésről ,több mint egy éve is talán .
Nekikezdtem én is , ma egy 90x50 8-10 milis falú zártszelvény darab jött utánam a váz főtartójának .
A Bomár fűrészek pdf jében nagyon jó , részletes rajzokat lehet találni .
Keretes fűrészt teljesen értelmetlen készíteni , szinte senkinek nem kell már , nagyon olcsón lehet venni ,ha még maradt néhány . Nagyon sok végezte már a méhben .
Nem nézem le , nekem is van még egy kisebb , de kettőt már levittem a méhbe .
Szombaton itt a fórumon keresztül még ajánlottak is egyet ,cserére .

y580keijn

Üdv.

Valaki tud segíteni abban,hogy a drivon gh 400-as gyalugépnél a /A,/U,/S kivitel mit takar?
Az enyémet S van amit vettem. Piszkálják a fantáziámat.

Köszönöm előre is.

y580keijn

Istvan0728

T. Szakik, Urak!
Töröm a fejemet, hogy vennék egy kisebb méretű marógépet általános hobbi célra használnám. A műhelyemben elégé kicsi a hely, kb 1x1 méter áll rendelkezésre ahová a gépet le tudnám tenni és kb. 150-200 eFt szánnék rá. Keresgéltem elég sokat az interneten de nem láttam ilyet. Ti mit ajánlanátok, mit lenne célszerű néznem majd megvennem?
Előre is köszönöm a segítséget, javaslatokat!

R.István

(ui.: ha esetleg van valakinek eladó vagy tud ilyenről nem tartsa magában)[#worship]

kaqkk007

kaqkk007

hostya

A "hagyományos forgácsológépek" topikban keresi..!

Tehát nem(!) CNC-t, hanem hagyományos gépet keres a kérdező.. (szerintem)

kaqkk007

Lehet hogy benéztem ? Akkor bocsi

Istvan0728

Igen elsősorban hagyományos marógépet szeretnék venni és főleg fém (acél) megmunkálására használnám, de a CNC-t sem vetem el, ha meg elel a megadott feltételeknek.

Istvan0728