Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

dig2r7b0g

A 16k20 jelzésű Vörösproletárt ajánlani tudom mindenkinek,aki ipari, közepes méretű csúcsesztergát keres.5,5 kw-os motorral is elmegy, edzett ágy, ágyazat védő,légpárnás szegnyereg, gyorsjárat, könnyű kezelhetőség, pontosság, talán csak egy hibáját tudom : picit
 hangos, de ez is csak addig zavart amíg volt egy E-400 is :).800- 1 millió között már hibátlan gépet  lehet találni, tartozékokkal együtt.Súlya 2.7-3.5 Tig terjed, csúcstávtól függően, ez a rakodás- szállítás miatt lehet érdekes.

remrendes

Igen, sokak velemenye alapjan ahogy latom vagy az, vagy SV18 RA lesz a legjobb valasztas. Esetleg az EU400, ha olyan. Ezek meg epp bele is fernek a keretbe.

Hasonlo kategorias marogep letezik? Akinek Strigonja van, az egyerteluen ova intett tole. Pedig abbol van valasztek.
TOS-ok jobbak? Esetleg Stankoimport?

6rk75uezn

Ha szabad tudnom mennyit fizettél a hőkezelésér?és külön m3nnyit a köszörülésér?

dig2r7b0g

A marógép 6P/R/83 valamelyik módosulása.E400/EU400: annak ellenére, hogy érzelmi szálak kötnek a típushoz - ez volt az első saját gépem- valamint cégnél is dolgoztam rajta, racionális okokból  mégsem javasolnám. Ha nem 16K20 akkor SV 18 RA.Egy jó állapotú E-400 már kerül annyiba, mint a fent említettek mégsem ér annyit, és az árét sem tartja. Ha komolyabbra fordul a dolog és pénzt kell keresni vele akkor jobban látszik a különbség a fentiek javára.Mondom mindezt úgy, hogy 15 évig E-400-al kerestem a pénzt.

ecp4rs0md

Szerintem a TOS szerszámgépek ergonomikusabbak mint bármelyik orosz gép ill. könnyebbek így az elhelyezés, szállítás sem akkor a gond.Marógépből nekem egy Román FU25-van, szerintem jó kis gép, ill. van egy Lagun FU1250-es az is nagyon jó mivel ott már fokozatmentes a főorsó és az előtolás is, de találni Német WMW gépeket azok is profik szerintem.Van még Bulgár FY251 szerintem az is többet és az orosznál.Én vásárlás előtt mindig fontosnak tartottam, az asztal és a vertikálfej távolságát, ez szerintem az orosz gépeknél elég kicsi így csak laposabb alkatrészeket tudsz befogni alá, pl. egy kiesztergálóval. Amit leírtam az csak egy hobbysta vélemény nem szakmai megalapozottságú mielőtt leszednék a fejem....  ezen az oldalon körbe tudsz nézni:http://www.fabekgep.hu/hu/hasznalt-femipari-gepek/-marogepek
figyeld meg az orosz vertikálfejet és a többit, az oroszok nem vitték feljebb a fejet hanem a vízszintes tengelyről egyből függőre mentek így sok helyet veszít Z tengely irányába.

remrendes

Koszonom, jegyzetelek. Viszont igy talan megbizhatobb az orosz gepek kialakitasa.

ecp4rs0md

Igen, biztos,hogy megbízható de mikor felraksz egy lapkás fejet és marad kb. 250mm helyed erre felraksz még egy körasztalt és nézegetsz,hogy mit tudsz közé rakni, de pont így jársz az osztófejjel is, minden a Z tengely mozgástartományából vesz ki.

jani300

Szerszámmarógép erre a megoldás ,talán .

ecp4rs0md

Alap esetben gondolj csak egy gépsatura+ berakod a Iso40/b16 átalakítót+rá a fúrótokmány+ bele a fúró mondjuk egy 10-es, ezt mind össze adod, mi marad.

remrendes

drehás

Végigolvasva a hozzászólásokat,csak sunnyogva szégyenkezve mondom,hogy számomra az egyik legjobb gép volt az E400.
Nyilván nem mindegy ,hogy milyen állapotú ,és az sem mindegy milyen munkára kellene.Nekem EU400 van a hengergörgős változata,de stabilitás szempontból nagyon jó.Rezonanciának még csak jele sincs ,sem hangban,sem felületen.
Vásárolhatsz Tost vagy bármilyen gépet,ha kopott ugyanúgy fel kell javítani,de alkatrész szempontjából ezekkel a gépekkel több problémád lehet.E400

xgn8p4wk5

Üdv!
Először is kellemes ünnepeket mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni, hogy valakinek nincs véletlenül Strigon ME 1000-hez elektromos kapcsolási rajza?

Előre is köszi!

hostya

xgn8p4wk5

xgn8p4wk5

Üdv!
Strigon ME1000 előtolással küzdök... Ha bekapcsolom az előtolást akkor olyan mintha gyorsjáratba kapcsolnám, de ha még egyszer megpróbálom akkor meg normálisan működik. Visszaolvastam a fórumot, és láttam, hogy másnak is volt ilyen jellegű problémája és az lett tanácsolva, hogy az előtolásnál egy lamellás kuplungot nézze meg mert az lesz a hiba forrása. Amit én leírtam hibát azt is a lamellás kuplung okozhatja?