Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

drehás

Köszi a linket,de magával a ledlámpákkal az a bajom,hogy amelyiknek elég a fénye,pld 20w itt már iszonyat hő keletkezik,és a hűtőborda miatt a súly akkora lesz ,hogy a gégecső nem bírja megtartani.Imrének jó a szeme ha a 2w elég.

000000000

Ilyen lett feltéve az egyik gépre annyi különbséggel, hogy az 24 voltos.
Simán megtartja a flexibilis kar és elég a fénye is!
Esetleg ha kevésnek tartod a fényt, ismerős ad árajánlatot műtőlámpáról és annak a felszereléséről.
A belmagasság viszont legalább 3.5 méter legyen különben törpe járásban mászkálhatsz alatta ! [#nevetes1]
A hőszűrő üveg nélkül simán csirkét is grillezhetsz a fényével, garantáltan megsül! [#hawaii]

Petitking34

Üdvözletem!
Érdeklődnék hogy valakinek van-e Strigon Fm 250 vertikálfejhez könyve, esetleg a szétszedett állapotról képe.
Mert az enyémből hiányzik egy csapágy az alsó hengergörgős után és nemigazán tudom hogy ott milyen volt eredetileg.
Üdv.: Péter

000000000

Petitking34

A strigon Me250 es géphez való vertikálfej.

000000000

A Strigon marógépek betű jelölései tudtommal mind M-el kezdődtek. ME MSU MP...
De ez az MF is gyanús, hogy inkább ME lesz az.
Ha tennél fel képet a gépről egyszerűbb lenne beazonosítani.

000000000

Petitking34

Igen a könyv stimmel csak a vertikálfej nem az ami nekem van ebben a sima "egyszerű"van az enyémen meg olyan amivel szögben is lehet fúrni a mozgó orsóhüvely miatt.

000000000

Én ennyiben tudtam segíteni.

svager

Köszönöm a részletes leírást.[#worship]

Ezeket a furatokat tájoló csapnak,illetve a furatokba passzoló munkadarab alátéteknek kell.
Tehát a furatokba beleteszem a csapokat ennek nekiütköztetem a munkadarabot,és az alátéteket is azokba a furatokba rakom ahol nem lesz útban a megmunkáláskor és biztos,hogy nem mozdulnak el.
Tehát csak annyira kellene illeszteni,hogy kézzel ki lehessen venni de ne lötyögjön benne,és ezek a furatok kb. 24mm-ént lennének.
Csinálok néhány teszt fúrást,ha találok valami öntvény darabot.

e4vvbfxw

Szia!

Minden esetre jobb fényt ad mint a 24V/60W kombináció.
Persze lehet csicsázni a dolgot felfelé is, akarat és pénz kérdése...

e4vvbfxw

Szia!

Mivel én nem melózom nagy vasakkal, így én fix konzolokra tettem a lámpát a marót világítva meg 2 oldalról, ahol megy a munka oda világít.
Nekem bevált, látom a lényeget.
A konzolok a vertikálfejet tartó meghajtóház csavarjaira van csavarral rögzítve.

drehás

Rendben van és kösz az ötletet.
Hogy megbotránkoztassalak benneteket én mégis egy másik javaslat alapján fogom a helyreállitást.
Konkrétan arról van szó,hogy az elfáradt spirálcsőbe a 24volt mellé befűzünk egy nem szin alu huzalt,vagy hegesztő drótot.A méretet majd a befüzés után meglátom.
Tudom egyszer el fog törni,de addig olyan lesz mint ahogy szeretném.Törés esetén könnyen újra cserélem a drótot.
Lehet nem mérnöki munka,de olcsón javítható.
Aztán lehet az is,hogy ledet rakok a végére.

Csuhás

Emlékezetből mondom: A hengergörgős után két talpcsapágy van ami az orsó tengelyirányú pozícióját adja. A tengely másik végén pedig egy (vagy kettő ) mélyhornyos van.