Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

jani300

"Autóiparban egyre több helyen ragasztással váltják ki a karosszériaelemek rögzítését"
Esetleges sérülésnél ez hogyan bontható ? Hogyan javítható ? Kisipari körülmények gondolom kizárva .
Esetleg eldobós az egész ?
Tudom szakszervízben javítani ... :( Mindenre ezt írja a könyv :)

jani300

[#eljen] Az a félanya készítés tetszik !
Jó tökölős dolog , de rendesen megcsinálta .

000000000

Olyan helyeken alkalmazzák ami főtartó szerepet tölt be, ezek sérülése TK, tehát nem is javítják !
Az más ha valaki gányolni akarja, de ne akarja !

kisssandor

Milyen  kis marógépé lehet ez a támasztó konzol? Hossza 580, szélessége 95. Felismeri valaki?

Csuhás

Szvsz nem marógép tartozék hanem osztófejhez való gerenda. Valami ilyesmi:

kisssandor

Köszi. Így már tisztább a kép.

dezso74

Volt már kétkomponensű fémporos ragasztóval dolgom. De már a nevét sem tudom. Ismer valaki valami megbízható félét. Jöhet egy két javaslat, más helyekre is jól jöhet.

jani300

Hát ez az :) Mingyá gondútam :)
Sok pöcs tervezőt sem ártana eldobósra készíteni ...

jani300

Hát ez az :) Mingyá gondútam :)
Sok pöcs tervezőt sem ártana eldobósra készíteni ...

ANTAL GÁBOR

Diamant  ( kétkomponensű fémtöltésű német epoxi)

dezso74

J-Steel

A ragasztást általában felmelegítéssel lehet oldani. Az epoxy alapú ragasztók pl. néhányszáz fok felett elengedik a fémet.
 Ha műanyagot ragasztottak össze, akkor nyilván nem mert akkor az tönkremegy, de lakatanya esetén a melegítés jó megoldás lehet.

Van egy ragasztástechnika könyvem régről, ahol mindenféle feladatra más-más ragasztót ajánl, a hőmérséklet azonban mindig meg van adva.

Lágyforrasztás esetén is az a helyzet, hogy egy bizonyos hőmérséklet felett elenged.

Autoweld CX-80-at próbálnék lakatanya ragasztásra. Kétkomponensű erős ragasztó.

drehás

Szevasztok!
Ismer valaki ilyen géplámpa felújítást?
A baj,hogy a spirál el van fáradva,és pont ott nem tart jól ahol kellene.
Valaki hirdetett ilyet felújítva ,de a titkot nem árulta el.
Öreg marógépemre kellene,a hossza ,fénye, pont jó ezért nem szeretném lecserélni.
A kép nem az én lámpámról készült,de ugyan ilyen.

svager

A kérdésem az lenne,hogy egy 6-os dörzsárat mekkora maximális fordulaton lehet használni?
A főorsó 3000-alatt nagyon gyenge,és nem tudom lehet,hogy megszorulna.

bagesz81

ha hatos dörzsárnál megszorul,  az tényleg gyenge. Hajtsd bele szegnyereg központodításával kézzel.