Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

h45wyjwrn

Sziasztok. Keresnék esztergályos szakit ékszíjtárcsát kellene esztergálni .

Csuhás

Készen nem jó? Vagy előmunkálva? Power Bellt

h45wyjwrn

jani300

SK40es fúrótokmány
Ma szereztem egy ilyesmi rozsdás vasat .
Nem is tudtam hogy ilyen létezik . Már jobb a napom , pedig még megmozgatni sem próbáltam :)

J-Steel

Valaki nem tudja véletlenül, hogy a fém szalagfűrészek miért vannak megdöntve 45 fokban, és miért nem derékszögben felfelé állnak?

https://www.uni-max.hu/fotocache/fullsize/BS-712R_050_cpt.jpg

bundyland

Szerintem azért hogy kevesebbet kelljen kifordítani a fűrészszalagból.

000000000

AMADA ezt is megoldotta ! (videón 4:15)

fn47xk7ei

Úgy van ahogyan írod - ezért is tesztelik a fűrészlapot csavarodás elviselésére is azaz minél jobban ki van fordítva a lap annál  hosszabb a lap két oldala a középvonalához képest .

J-Steel

Amikor pontosan függőlegesen vágok, akkor a gép súlya vezeti lefelé a lapot.
 Láttam azonban, hogy 45 fokban megdönthető változatok is vannak. Ilyenkor mi a helyzet?

000000000

Az a probléma ezekkel a 250,000Ft-os szalagfűrészekkel, hogy egy ekkora alu darabkát már nem tudok átvágni velük.
Ezért építek egy kis körfűrészt inkább.

jani300

Először is megnéztem a tokmányt ,hát meg van szorulva  csak egy kicsit mozog ide -oda . Persze még nem adtam fel .
A fémfűrészről pedig : Nem emiatt szokták függőbe felállítani a gépeket ? Nem kell satuzni , vezető mellett is vághatsz . Mindha lenne itt is egy esztergályos ,aki álló gépet épített .

fn47xk7ei

Szallagfűrész ... ma vittem vasat leadni a MÉH telepre - hát mit láttam : két brutál méretű kb. 1200 mm-es küllős gyári öntöttvas szalagfűrész kerék kidobva a hulladék közzé . Sajnáltam , gondolkodtam is rajta de hát ki a fene használ ekkora kereket .[#fejvakaras]

jani300

Asztalos :) Nem töri a lapot .

jani300

Szerinted én hol kezdtem a napot ? :)
90X90X4 zártszelvény 3  3 méters darab . Negyedik sajna nincsen , megint cumi van , toldozgathatom :(
6méter még jó lenne ...

fn47xk7ei

Alig bírtam megemelni inkább csak gurítani lehetett - mint írtam brutál súlya volt .Ugyan láttam már nagyobbat is de ott már az alsó kerék beton gödörbe süllyesztett volt meg persze nagyon komoly váz is tartozott hozzá . Egy asztalosnak bőven elég a 800-1000 mm-es kerék . Nagy méret rönkvágáshoz jó .