Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

ypcjgjbma

Köszi, remélem fogok vele bírni. Esetleg valami közbejön kereshetnélek? Privát adsz egy elérhetőséget? Köszönöm Zoltán.

ypcjgjbma

Köszi, remélem fogok vele bírni. Esetleg valami közbejön kereshetnélek? Privát adsz egy elérhetőséget? Köszönöm Zoltán.

e4vvbfxw

Érdeklődnék, hogy valakinek nincs elfekvőben olyan eladó végállás kapcsoló, mint amilyen a képen van? (Strigon ME 1000)

Természetesen jó, ép állapotút keresek, nem töröttett ami a képen van.
1Db.- kellene.

e4vvbfxw

Kedves Hostya.

Én olyan jelenséget tapasztaltam, hogy kézi előtolásnál némely esetben megszorul a tengely, kicsit visszatekerve oldódik és utána probléma nélkül lehet folytatni a kézi előtolást.
Nem mindig csinálja a szerkezet, gépi előtolásnál eddig semmiféle ilyen jelenség, probléma nem fordult elő.

Érdekelne a véleménye a fenti jelenségről, mi okozhatja?
Melyik alkatrész okozhat ilyen problémát.

e4vvbfxw

Nekem van eredeti ME 1000 gépkönyv. Ha jól emlékszem nem tartalmaz robbantott szerkezeti rajzokat. Volanas sematikus ábra van csak a hajtásokról.

Üdv.

ypcjgjbma

Szia. Nem tudtam, az E2N hez sok rajz volt, gondoltam ebben is lehet. A héten szeretném megoldani, persze ha sikerül. Nem tudom, hogy alkatrészek hol kaphatók még hozzá, egyáltalán kell e. A múlt évben vettem, állítólag cnc-siteni akarták. Kis munkát közben nem mindig jelentkezik, de van amikor rögtön ezzel indul.
Szétszedés után többet tudok. Köszönöm Zoltán.

e4vvbfxw

Találtam közben forrást a beszerzésre...

Kérdés, kérés törölve.

Üdv.

e4vvbfxw

Megnéztem a ME gépkönyvét!

Ennyi van benne, ami szerintem segíthet.

ypcjgjbma

u3xrz0cut

Nekem van egy ME1000-em. Az év vége felé bontani fogom. Váltó, előtoló, gyorsjárati része és a vertikálfej eladó lesz. Az állapotáról nem tudok semmit.

3z3fhyubr

Érdekelne asztali fúrógép masszív és precíz legyen.

vjanos

Sólyom Patrikot keresd meg, nemrég hirdetett egyet a facebookon.
www.sasgep.hu

znyolczas

Sziasztok!
Elnézést kérek már előre balga kérdésemért....E3N esztergáknál a tipus után van még 01...02...03. Mit takarnak ezek a plusz kiegészítések?  (E3N-01) tulajdonképpen engem a 03(E3N-03) érdekelne....
Köszönöm a válaszokat.

drehás

Szevasztok!
Hozzám költözött egy öreg ME 1000-es.
Új darabként szeretnék lehetőleg minden általam javítható hibát orvosolni.
Sajnos az előtolásháznál eléggé nyomja az olajat a tömitéseknél is,és ráadásul van egy hegesztés is ami végkéépp idegesít.
Szeretném levenni az egész hajtásházat ,de belűlről még
a szán anya valahogy fogja.Ha valaki tudna ebben néhány instrukciót adni,hogy miként jön le a ház annak nagyon örülnék.

Motoros

Durván a csúcstávolságot takarja. Az E3N-01 500 mm az E3N-02 750, a 03 talán 1250? De ez összefügghet a max elforduló átmérővel is, stb.