Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

y580keijn

Üdv.

Én most szeretnék vásárolni egy ilyen gyalut,de kissebbet mint az SH400.
Ha esetleg valakinek van tippje, vagy saját amit eladna-irjon privátban.

Eggyet találtam minap , de az már nagyon kicsinek tűnik. Kb.500x900mm az öntvény asztal amire a gép fel van fogatva.

y580keijn

Ez aza gép amit találtam.

kart emg

Szia!

Hol van ez, mi az elérhetősége az eladónak ?

Üdv.

ii5d35wcx

Szia! Köszönöm a felvilágosítást.Ha nem boldogulok kereslek.

Üdv: Sanyi

y580keijn

Szia.

Még nem tettem le a megvásárlásáról teljesen.
Ma holnap eldöntöm.
Állítólag Kárt gyártmány.
Érdekelne ha úgy van?

kart emg

Szia!

Igen, ha nem érdekel tudnál még küldeni képet, illetve méreteket (befoglaló és mozgástartomány) ?

Üdv.

y580keijn

Képeket nem csináltam. Láttam személyesen,szép állapotban van.
Szerintem nem is volt használva.
Amiért nem szimpatikus,hogy az asztalhoz  nincs előtolás..

y580keijn

Illetve az árát illetőleg is 100e körül szeretnének érte...

kart emg

Köszönöm a kiegészítést. Előtolás nélkül nem érdekel.

Üdv.

jani300

Ha már régi gépek .
Van egy régi talán villanymotor lemezek (horony) készítésére való présgépem  . 170 körüli magasságú , fent egy rövid löketű excenter , középtájon egy keresztszán ,osztófej szerűséggel . Már kissé átalakított az excenter része . 3-4 száz kilóra saccolom . "Forgás" közben ismét elásódott , de eladnám ha van érdeklődő .  50 körüli irányárban .
Ha fényképezhető lesz majd felteszem hirdetni .
100 éves szerintem biztosan van .

y580keijn

Amúgy a típust ismered esetleg?
Létezhet valami rajz az előtolásról?

Az alaplap öntvényen látszik,hogy tervezték hozzá előtolást.
Szerintem.

Annyit mondott az ember,hogy a Kart E1-típusu Esztergával együtt vette annó...

kart emg

Nem, sajnos nem ismerem. Infóm sincs róla, már megnéztem pár helyen. Ha megveszed tennél fel pár további képet, érdekelne.

mdani2

Szia!

Ismerős ez a McMuller. szerintem már láttam pár videót tőle, csak kicsit néha nehézkes nézni és nem túl beszédes.

Nekem egyébként Gack H20-asom van. Nem ugyan az és még az is lehet, hogy egy régebbi verzió. A kos szánja nem V, hanem hasábos. Meg is lepődtem rajta. Nem használtam még túl sokat. Zavaró, hogy iszonyatosan csattog a nagy hézagok miatt.

A munkadarab megfogása is más. Az egész rész elforgatható és 3 féle lehetőségből lehet választani. Gépsatu, síklap és egy hosszúkás rész, ahova eredetileg egy osztófejet lehetett felszerelni. Sajnos az nincs meg.

Nem lett volna rossz, ha olyan jó állapotban van mint a Stefan-né, de ez nem kívánság műsor. :)

Dani

PSoft

Szerintem is jó!

Ha időd engedi, nézz be az "ezt készítettem..."-be.

kart emg

Nagyon jól néz ki, sok sikert a használatához!

Üdv.