Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Gyanús hogy talán nem is ER patronokról van szó. A google az "ER collet sizes" keresésre ad mérettáblázatot, az segíthet eldöntened a kérdést.

e4vvbfxw

Rákerestem.

Szinte biztos, hogy a Danuvia más, mint az ER kód alatt futók.

laca

Üdv ! Anno a Mezőgép Műveknél 3;4;5;6;8;10;12;14;16;18;20;22 mm-es patronok voltak hozzá.

ywathzay

Ránézésre ER32-es. Ebben 20mm-ig van patron. Nincs is ER36-os. Az ER32 után tudtommal az ER40 jön. Abban van még 30mm átmérőre patron.

e4vvbfxw

e4vvbfxw

Érdeklődnék hogy a körasztalok áttételi viszonyai az szabvány vagy gyártóspecifikus?

A danuvia asztalok áttétele egyforma?

A Csuhás gyüjteményében szereplő 243. Danuvia
TKG-355 körasztal gépkönyv leírás a TKK250.-es asztalra is igaz? A Osztási müveletre leírtakra gondolok.

Üdv.J.

2vkx6unz

Sziasztok!

Van valakinek Stanko 6P81 marógéphez gépkönyve?

Mennyit érhet egy ilyen gép? Tudom, hogy ez erősen állapot függő, de a komkrét gép TMK jellejű felhasználásban volt...

Csuhás

Gyártótól függ a dolog. Az osztófej a kisebb méret miatt inkább egységes 1:40.  A számítások pedig átvehetők hiszen csak egy szám változik. ( A gyakorlatban leginkább előforduló osztásokhoz pedig gép mellett tartott táblázatot használjuk :-)

e4vvbfxw

Szia!

Köszi a választ.

Igazából a körasztal érdekelne pontosan.

Hozzájutottam egy újszerű állapotú TKK250-es körasztalhoz, de nem kaptam hozzá semmi dokumentációt.
Nem is találtam semmit, csak a Te gyűjteményedben lévő 350 leírást.
A kérdésem hogy az ott leírtak átültethetőek e a 250 asztalra.

Az ME1000-hez próbálom összeszedni azokat a kiegészítőket amit a gyári ME1000 gépkönyv leír.

Üdv.

Csuhás

Elsőnek számold meg a fogaskoszorú fogszámát, magyarán nézd meg hány tekerésre fordul egyet az asztal. Azután minden doksit egy az egyben használhatsz ami hasonló osztású asztalról szól.

D.Laci

Van nekem egy mágnesdugattyús munkahengerem 280mm lökettel.
http://www.ebay.com/itm/SMC-CY1B25H-100-CY1B25H100-Cylinder-U-/272368057974?epid=1937152859&hash=item3f6a66be76:g:SqEAAOSwFdtX0EhV
Talán alkalmas lenne átalakítani légcsapágyasra 2 "csapággyal" nyilván jobb lenne, de lehet hogy így "szárazon" is megfelelne neked.
Ha van kedved kísérletezni vele akkor elküldöm neked.

Csuhás

Még szeretném végigjátszani a most elkezdett kísérleti darabom lehetőségeit. Sajna nem sok időm volt erre a hétvégén. Közben én is találtam forgó, és tengelyirányban is működő lin csapágyat, de kiderült hogy egy pár belőle majdnem többe kerülne mint a köszörűgép amire szánom.

Esetleg egy mérést megtehetnél: A hengert kihúzva az egyik végére egy mérőórával megnéznéd hogy mekkora a kottyanása? Nekem csak akkor jöhet szóba ha nagyon pongyolán fogalmazva egy kisujjal való böködés csak pár század elmozdulást okoz.
A használatnál a köszörű alig fejt ki erőt hiszen csak élszalagot köszörülök, de ha képes berezgetni a marót akkor nem lesz használható az eredmény.

D.Laci

Jobban megnézve 1mm legalább mozdul.... kár méregetni.. :(

Csuhás

Akkor köszi az ajánlatot, de nekem nem alkalmas.
Egyébként rákerestem, ravasz szerkezet, nem is tudtam hogy van ilyen. Már ezért is megérte!