Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Gamos

Most manonéterrel 5bar-t mértem, szerintem az sok, jön is elől a főorsónál ki az olaj.

Gamos

Szivattyú nyomja az olajat, de rendesen.

Dakota25

Azt hiszem, rém egyszerú a megoldás, legalábbis nálam az volt.
Nem a megfelelő viszkozitású olajat használod benne.
5 Engler fokos orsóolaj van előírva a gépkönyvben.
Ez egy szinte vízszerűen folyékony olaj, pl.: MOL SPINOL-5
A túl viszkózus olaj nem jut el a kenési helyekre, plusz még megáll a főorsóházban, nem folyik rendesen vissza a szivattyúba, kifolyik a fóorsó elejénél a doboz alól.

Gamos

Az olaj jó MOL SPINOL-5-t használok, csak új olajszívattyú lett beletéve, és ez sokat nyom szerintem. Úgy alakították ki, hogy átm.12 furatú csövön nyomja.

Dakota25

A szivattyú bekapcsolása után gyorsan kiürül az olajtartály, és megtelik a főorsóház? (Pár csavarka tartja csak a fedelét, ha kinyitod, álló főorsó mellett meg tudod kukkantani.)
Nem ejtettek bele valamit a visszafolyócsőbe???

Dakota25

... esetleg nem lökte ki az olajnyomás valamelyik furatsoros alucsövet?

Gamos

Leszedem, és megnézem.
Kösz a tanácsot.

ywathzay

Valószínű mivel új a szivattyú, újdonságából fakadóan túlnyomást állít elő a rendszerben, amúgy is jól nyom. A gép hátulján van egy kb 15x10cm lemezfedél, azt leszeded, ott van egy elosztó, meg azon egy "nyomásszabályozó" csavar, azzal tudnod kell csökkenteni az áramoltatott olaj mennyiségét. Legfeljebb a szivattyú hangja meg felerősödik.

ANTAL GÁBOR

Pont a hang csökkentése érdekében beszereltem egy kis frekiváltót a gépembe ( No 2  Tos)  . Aztán     ( veszteség
menetesen) beállítottam a megfelelő térfogatáramot . Csöndesen tesz a dolgát .  A No 1 es TOS ( pedig az van többet használva ): meg vísít

ANTAL GÁBOR

Gamos

Kösz a segítséget, de ennél le van dugózva a fojtás.
Tettem rá egy fojtó szelepet, majd azzal próbálom.

r6tect4u9

Üdv mindenki!

Segítséget szeretnék kérni E1N esztergához. A keresztszánorsót szeretnén kivenni, de a rajtalévő fogaskerék gondoltam útban lesz. Megpróbáltam kiütni a benne lévő csapot. De nem jött egyik irányba sem, erősebben nem merem ütni. Ha van valakinek ötlete, tapasztalata a szétszedéssel kapcsolatban megköszönném, ha megosztaná.

6rk75uezn

Szerintem mérd meg a stiftet mind két oldalt,akkor kiderülhet hogy kúpos stift van e benne.
Ha igen akkor a meg felelő irányból üsd de úgy hogy az orsó menetes része alá támassz alá (pl alu).
Nekem nem E1n em van de hátha tudtam segiteni.
Esetleg meg is melegitheted.

Csuhás

Hasonló gépeknél a kézi tekerőt levéve előre kicsúszik az orsó. A szeg amit látsz lehet hogy már felújításkor a menetes orsó cseréjekor került a gépbe.

etc77f5nr

Sziasztok!

Valakinél a fiókban, vagy szekrényben nem lapul véletlenül egy Correa A25/40 gépkönyv? :) Hátha dolgozik valaki ilyennel a kisszobában :D