Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

jani300

Értem , de még nem láttad ... :)
Esik , le van fóliázva az udvaron , később lesz kép.
Nem méhes cucc , nem dobálták .

remrendes

Jo reggelt!
Gondolkozunk egy kisebb meretu hagyomanyos gep beszerzesen. Ahogy nezegetem ezek elegge hasonlo alapon keszulnek. Van valamilyen ajanlott marka? Eddig Chester-t neztem, Champion 20v vagy Lux  verziot.

Csuhás

Tegnap a szerszám köszörűmön megigazítottam a szerszám befogóban levő morse szűkítő belsejét. Magán a gépen, egy közdarab segítségével felfogtam egy furatköszörű szárat, és azzal dolgoztam. Nem volt meg az optimális forgácsolási sebesség, de azért a kúpot is forgatva elég jól szikrázott a korong. Mellékelek három képet a köszörülés utáni mérésről. Most a mérőhenger tövénél ezreden belül fut, míg a 300-as henger külső vége ( ahol épp mérek ) kb másfél századot üt. Igazítás előtt a hiba ennek több mint tízszerese volt.

Gamos

Helló!
Ez a fúró élező a tied?

Üdv.

Csuhás

e4vvbfxw

Üdv mindenkinek.

Kezdő vagyok a fórumon, hogy ha rossz helyen vagyok akkor bocsánat.

Strigon ME 1000 Vertikálfej robbantási rajzot, esetleg pontos alkatrész megjelölést keresnék.

Megszorult a kicsike és nagyon nem tudom merre induljak el vele...

Köszi.

Csuhás

A könyvtárban a 65 és 101 tételt nézegesd: Könyvtár

Csuhás

Egyébként szedd szét, egyszerű mint a faék, nem sok megszorulási lehetőség van benne.

Teaway

Ezt két külön kategóriának látom.
A LUX sokkal komolyabb, méretben, tömegben, valamint a hajtóműház fogaskerék áttételes, mechanikus, ami nagyon jó!

e4vvbfxw

Köszönöm  linket!

Már szétszedtem.

Annyira azért nem egyszerű szerintem. De rájövök.

Alapos tisztítás után világosban kell megnéznem, lehiggadva.

Alsó csapágyazásnál lesz a hiba... Mostoha sorsa lehetett a gépnek, mert már belenyúltak, az előző tulaj a jelek szerint a körmös kulcsot nem ismerte, csak a vágó-kalapács kombinációt...

Üdv.

Csuhás

Az első hengergörgős csapágy állítható, elképzelhető hogy az előző tulaj szorosra állította. ( Ha nem ismernéd: A tengely kúpos részére van feltolva a kúpos furatú belső csapágy gyűrű. Amit brutális erővel feljebb tolva a kúpon, megnyúlik és kompenzálja a kopást. Kevés olyan körmös kulcs van ami elég erős ehhez a művelethez. Itt nem is igazán férsz hozzá, így a lemért csapágyhézag alapján a menetemelkedést, kúpszöget felhasználva számítható hogy mennyit kell fordítani szétszerelt állapotban a csapágyanyán. )

Motoros

Szia Laci!
Milyen méretűek a fúrók?

Üdv
Misi

D.Laci

Szia!
2.5, 3.1, 4.7, 4.8,  6.0, 6.2,  6.3, 8.6, 8.7, 9.5, 11.2
Van ami használható, van amit élezni kel, pár db. új is van.
Meg írod milyen kel, akkor rákérdezek.

Motoros

xgn8p4wk5

Üdv!

Vásároltam egy strigon ME-1000-es marógépet és olyan gondom van vele, hogy ami benne van patronbehúzó azt nem tudom kiütni mivel a menet a patronban van. Ha valaki találkozott már ilyennel kérem segítsen.

Előre is köszönöm a segítséget!