Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Bordogh

Rendben, bár az nem sűrűn van :)

Bordogh

Mai nap megérkezett az eszköz, megküzdöttem vele mire a műhely elé karbantartási parkoló pályára került...

designr

Le van kötözve rendesen,mégis dől erre-arra::))
Jó munkát vele..magánban megirhatod mennyire volt pontos az óvatos becslés..

Csuhás

Tegnap Készítettem egy gyors osztó tárcsát az élezőmre. Szerintem hiányzott róla mert el nem tudom képzelni hogy egy ipari élezőnél szögskála olvasgatásával kellene osztani. Ötletadónak felrakok néhány fotót, illetve ha valakinek van a gyári megoldásról fotója az is érdekelne.

d6i9g5pbs

Szereztem  magassági szánt képzeld el...[#taps] ja és  van cnc marógépem is  és 47 éve vagyok esztergályos   .látom itt is sok okoskodó ember van..csak olvasni kell a hozzá szólásokat  Űdv  [#wave]

jani300

Gratulálok ! Publikus hogy mennyi volt ?
Inkább az adatlapodra kellett volna kiírni az infókat , nem ?
A cnc ről tanultam itt ezt azt , a sok okoskodás ellenére is :)
Tegyél fel képeket , szeretjük nézegetni  ...[#integet2]

jani300

Régebben guberáltam osztó tárcsákat , négyzet alakú kivágások voltak a külsején (talán). Sorozatban , többféle osztásra .Ha előkerül küldök képet . Ha nem tartod okoskodásnak :)

ii5d35wcx

Sziasztok !

Gondolom ,Jani ilyesmire gondolt az egyszerű kivágott
osztótárcsát illetően.

Üdv: Sanyi

jani300

jani300

ii5d35wcx

Természetesen ez az igazi a gyári!

De házilag gyártva , egyszerű gyorsosztáshoz ez is ugyanúgy működik.
                      Sanyi

kisssandor

Felismeri valaki ezt a magyar osztófejet? Mi a típusa?
Hiányosan került hozzám, hiányzik a csiga/csigakerék, nóniusz.
Egy rajz jó lenne róla, hogyan is nézett ki.

Csuhás

Nem tartom okoskodásnak. :- )
Ilyen osztótárcsákból nekem is van 3 db. Megpróbáltam ide is használni, de nem vált be. Körülményes volt a tárcsa csere ( nem ehhez a fejhez készültek ) nehézkes volt a nullpont felvétel, ráadásul itt sem kerültem el a filctollas jelölgetést a egyszerűsítette a hornyok számolgatását. A mostani nagy tárcsa ezeket a kényelmetlenségeket megoldja.

y580keijn

Üdv.

Találtam egy "szerintem" hosszosztó-támasztócsúcs szerkezetet,sajnos elfelejtettem lefotózni,ami a képen látható hoz hasonló-de nem szétszethető mint ami a képen van.
Ellenben forgózsámolyra rakható ill kell rakni,mint a gépsatut is szokták.
Jó állapotúnak tünt. 20 éve tuti nem használták,ellenben mindene szépen mozog.
Tokmány és 1db osztó tárcsa van hozzá.

Milyen gépét lehetet, és mi lehet az értéke? (Amit érdemes adni érte)

jani300

Szerintem szerszámmarógépeken használnak hasonlókat .