Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

fcnex97xh

Üdv. Hagyományos esztergára és marógépre munkát vállalok műszaki rajz és előzetes árajánlat alapján. Kecskemét. Érdeklődni az szk.metalworks@gmail.com e-mail címen.

zv42bkt7i

Szia csak most értem gép közelbe de vissza olvasgatok és látom a hozzászólásod amit ez úton szeretnék megköszönni neked!
Átgondoltam ezt a dolgot és amint összejön a pénzem veszek egy HBM vagy Optimum marógépet de valami kisebbet.

y580keijn

Üdv.

Rátaláltam egy Arboga EM 825-ös típusú fúró-marógépre. Elég stabil gépnek tűnik, egy sajnálatos hiányossággal. Nincs még a tárgyasztala, mert utóljára fúrógépnek használták, és levették róla.
Ha esetleg valakinek beugrana, hogy látott egy rávalót valahol kallódni és még írna is nagyon boldoggá tenne...[#vigyor3]

nw6j7czph

Szia.
Sajnos a típust nem sikerült kiderítenem nekem sem, de van egy működő példányom. Ha segít képet tudok róla küldeni.
A csigakerék elég kacifántos megoldás, mert 2 darabból van készítve. Okát nem tudom. A kép alapján eléggé hiányos.

Tamás

kisssandor

Kérnék képet róla. Köszi a segítséget.

nw6j7czph

Szia.

Szétszedni csak májusba tudom, addig meló van.
Akkor tudok küldeni képet a részletekről.
Tamás

kisssandor

Szia!
Érdekes szerkezet. Még nem láttam ilyet. Csak ezért nem kell szétszedni. Köszi az infót.

ecp4rs0md

Üdvözlet mindenkinek van egy ilyen marógépem amit a képen látni ha én ezzel hosszában tehát X tengely irányában pl. 30 fokot szeretnék marni azt hogy tehetem meg lehet hülye a kérdés de eddig csak olyan gépem van ami csak Y tengely irányban tudtam szögben dönteni tehát csak rövid szakaszt tudtam vele szögben marni ezzel lehet hosszában?

jani300

Persze hogy lehet .
Készülékbe fogod a munkadarabot , és azt állítod szögbe az asztalon .
A másik lehetőség , hogy nem a vertikálfejet használod .

István83

Szerintem a vízszintes tengelyű állításnál +60 fokra állítod
a 45 fokos tengelyű állítást pedig -60 fokra állítod a marófejet.Remélem értelmezhető amit írtam.

jani300

Jobban megnézve a gépet arra én is kíváncsi vagyok ,
hogy evvel a vertikálfejjel lehet e hosszmozgással , prizma szerű dolgokat marni .
A másik fajta , vertikálfejjel , asztal elfordítás nélkül lehet prizma jellegű idomokat megmunkáni .Vízszintes marótengelynél az elfordított asztal mozgása nem lesz merőleges a tárcsamaró síkjára , ívelt felületet marna úgy szerintem .

ecp4rs0md

Igen értem ami írsz, de akkor mekkora szög adódik, vagy azt mi alapján számítom?

ecp4rs0md

Igen szerintem is ívelt lenne a felület ezt hogy tudom kiküszöbölni vagy akkor mi értelme a 45 fokos elfordíthatóságnak?

István83

ennek a fejnek az az értelme hogy mind irányba kifordítható akár vízszintesre is.Az ágyazat vagy hosszmarók mind ilyen fejjel vannak szerelve.A 45 fok végett kétszeresére kell állítani mind két részen, csak az egyiket pluszba másikat mínuszba,vagy ellentétesen ,ahogy tetszik,és akkor nem lesz íves a felület.

ecp4rs0md

Köszönöm a segítséget így megvilágosodtam ki is próbálom! :)