Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

designr

ISO 30 as szerszámbefogót irnak hozzá.
kicsit ritkábban használt,de szépen össze lehet gyűjteni mindent..

designr

Mármint ugy értem talán az Iso 40 egy kicsit gyakoribb..de ez nem egy nagy gépnek számít..ehhez pont illik a 30-as.

Bordogh

Köszi! holnap megnézem működés közben is szerintem hazahozom :) zsebben amekkora :)

Bordogh

designr

designr

Tudod nem ugy értem..az hogy nem egy monstrum talán még nekünk előny is egy gépnél..Nem véletlen hogy mostanában többet kérnek egy közepes gépért mint egy nagy tizen -egynéhány kw-os motorral ellátottért.

jani300

Értem amit írsz .
De azért a monstrumnak is van némi előnye .
Szép nagy darab munkadarabokat lehet befogni , felfogni rá .  Akár a csinos kis gépeket is , tokkal , vonóval .
A tizen kilovattos  elérhető , megengedett főorsó teljesítményt nem feltétlenül szükséges kihasználni .
Fordítva viszont , ha a kis gépet próbálod erőltetni nem feltétlenül teheted meg büntetlenül .
Az egy dolog hogy nincsen ára . Ez maximum a kereskedőket , hiénákat érinti . Aki tényleg dolgozni szeretne vele annak szerintem még ez sem hátrány .
A nagy gép munkadíja is más kategória , gondolom .
De az a szerszámmarógép szép darab , és nem kis gép , a kategóriájában .

Bordogh

Nekem elsősorban mütyűrök egyedi gyártására kell, főleg fegyveralkatrészek, irányzékok kompenzátorok marásához, ahhoz pedig bőven elég. És valószínűleg elég stabil is egy ekkora gép, hogy kellően pontos legyen.

sanyi84

A pontosságnak csak egy része a stabilitás aminek egy része megint csak a gép tömege. Mi jár hozzá? Nagyban befolyásolja az árat. Csinálj próbamunkát, próbáld ki minden tartományban. Gépsatuk bizony drágák, bár elég egy is de jó ha van két normális. Ha iso30 tudsz hozzá venni, nekem 25ös a kúp ahhoz is van de csak új (legalább nem gyalázott) . A felszerszámozás befogók és a satuk még egy 400 de lehet keveset mondtam. Érdemes lenne középen megnézni a szánok kopását. Olajzása hogy van megoldva? Sok apró dologból áll össze az ár, akár méhtelepi árat sem érhet meg vagy 400 ért igen boldog az ember.

Bordogh

Köszi a hozzászólásokat!

Mai napon újdonsült marógép tulajdonos lettem. Megvettem a korábban írt sixis 103as gépet. (szegény már ezer éve porosodott a raktárban ráfért egy gondos gazdi)

Bordogh

Ma ismét megnézegettem a gépet az ágyak szépek nincsenek szétkopva, a gépen mindössze a keresztirányú orsónak van két tizednyi holtjátéka, illetve a gyorsjárat pedál nem működik, vagy ki van kötve biztonsági okokból, vagy tönkrement a kapcsoló, majd megnézem. olaj nívóknál szépen van olaj szóval nem volt elhanyagolva, amit eddig szétszedtem bőven zsírozva van minden.

Gépsatum van más gép miatt, felszerszámozását szépen sorban megoldom. körasztal, osztófej támasztócsúcs kelleni fog de majd mindent apránként összeboltolgatok. Esztergámmal is így voltam és mára már rengeteg szerszámom van hozzá.

Tekintettel arra, hogy egész jó állapotú gépecske, és szinte vasárban jutottam hozzá, nem lehetett otthagyni :)

designr

Szerintem örülhetsz neki nyugodtan..Egyre ritkább a hasonló nem leharcolt gép..ezeket nem szokták eladni.

Bordogh

Ez is csak azért került eladásra, mert egyben vettek meg egy felszámolt céget, és van egy jóval nagyobb sokkal komolyabb marójuk, ezt egyáltalán nem használták. három éve porosodott, egy cimborám hívta fel rá a figyelmemet, hogy van egy gép ami lehet jó lenne nekem, és végül úgy fest hogy jó is lesz :)

guliver83

Gyorsan akkor CNC kell belőle építeni.[#taps]

vjanos

Gratula Ati. :)
Majd egyszer jól meg nézem, ha lesz osztálytalálkozó :D