Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

n9ugdfyrv

Köszönöm srácok; gondolom nem precíziós alkalmazás esetén nem kell ennyire részletekbe menni; a próbát pl. biztosan egy kézből köszörült hss késsel csinálnám... :)

n9ugdfyrv

Na, találtam egy gyári új fogaskerék marót itthon.... ezzel meg is tudom csinálni amit akarok. 1,75 M-os, jól gondolom, hogy ebben az esetben egy pl. 25 -ös fogszámú fogaskerék

- lábköre 25*1,75 mm= 43,75 mm
 - fejköre pedig (25*1,75 mm) + (2*1,75 mm)= 47,25 mm

lesz? A befogó szerszámot már megcsináltam neki, már csak ki kell próbálni (poliamid lesz az első áldozat)... :)

ANTAL GÁBOR

ugye osztókört akartál írni a lábkör helyett ?

ANTAL GÁBOR

A lábkör az 2.5*modullal kisebb mint az osztókör  ( profileltolás X = 0 esetén )

n9ugdfyrv

Nem, én kifejezetten a lábkörre gondoltam; ez alapján:

Nem jól gondoltam a számolást?

Miki2

Vagy egyszerűbben:

m*(z-2.4)

Miki2

Fejkör:   m*(z+2)
Osztókör: m*z
Lábkör az előbbi bejegyzésben.

n9ugdfyrv

Na, most megkavarodtam picit, mindjárt keresek egy kis szakirodalmat, mert megint rá kellett jönnöm, hogy az alapokkal van bajom... :) Nagyon köszönöm mindenkinek; még jó, hogy kérdeztem... :)

B.Zoltán

Én ezt a kalkulátort használom, kiszámolja helyettem.
Kalkulátor

n9ugdfyrv

ANTAL GÁBOR

Érdekes ! Direkt elővettem az egyetemi jegyzetemet copy right 1970) ott 2,5* m szerepel
 ( és én ezt is memorizáltam ) ...  
Te meg 2.4 *m et írsz . Ezek szerint megváltoztatták azóta a szabványt ?  Biztos elég az a 0.4 *m biztonság is

n9ugdfyrv

Motoros

Most akadtam ERRE a cikkre. Nekem nem az a kérdésem, hogy hogy hívják a nőihölgyet, hanem a gép miféle.
Az látszik hogy egy gyalu pontosabban vésőgép, de azon belül?
Véletlenül én tudom...de csak azért bátorkodok ilyen okosnak tűnni mert egyszer találkoztam ennek a  RUHLA gyári kistestvérével.

zv42bkt7i

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek hogy egy Güde GTB 600w-os vagy hozzá hasonló fúrógépet maróasztallal felszerelve lehet e használni alapszintű marási feladatokra?

svager

Műanyag,fa,azt biztos viszi.[#rolleyes]
Mit szeretnél vele marni ?