Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

svejk

kb. 40 kg, bírja a "vasat".

ecp4rs0md

http://www.jofogas.hu/bekes/Cugir_FU36_marogep_60063812.htm
Ha valaki marógépet szeretne szerintem ez jó vétel nekem is ilyen van profi gép, jó áron.

jani300

Nem tudtam elképzelni hogyan lehet két darabból .
(már tudom )  :)
Csak az excentereset ismertem , a körasztaloknál .
Az ugye ott két légy egy csapásra , van amelyiket szabadonfutóvá is lehet tenni az excenterrel .

jani300

Na ez kb 100 ft/kiló :)
Tartozékokkal jónak tűnik .
Mekkora a hálózati teljesítmény igénye ?

n9ugdfyrv

Ma megcsináltam a kis szöghajtóművemre (transtecno tcm 030), hogy rá tudjam tenni a kis eszterga tokmányát/síktárcsáját (80 és 100-as átmérő) - 20*1,5-ös menetre tekeredik, és homlokfelületen fekszik és áll be pontosra (mint az esztergán is). Na így már látszik, hogy van egy picike kottyanása, holnap megnézem, hátha állítható.... De fék is megy rá persze! Aztán meglátjuk, mire jutok vele... :)

designr

Nekem most hozta a posta..ez csak olyan mintha..
motor nélkül 35 kiló..de suly nem minden..csigatengely axiálisan lemezekkel kottymentesre állítva,de a csiga és a kerék egymáshoz nem állítható..azt irja 80% érintkezési felület hajt a kerék és a csiga között..de ha kopik..
Motor 1.5kw ac..  1:60

n9ugdfyrv

Uh, de szép masszív darab... :)

ecp4rs0md

Asztal meretei:          360 x 1600 mm
Asztal hosszanti jarata:        1100 mm
Asztal keresztiranyu jarata:    300 mm
Asztal fuggoleges jarata:        420 mm
Foorso kup:                         ISO 50
Foorso fordulattartomany: 32 - 1600 ford/perc
Fordulat fokozatok: 18
Hosszanti es keresztiranyu elotolasok: 19 - 950 mm/perc
Fuggoleges elotolasok: 1/3 hosszanti elotolasok
Hosszanti es keresztiranyu gyorsjarat: 2300 mm/perc
Fuggoleges gyorsjarat: 965 mm/min.
Asztal vizszintes elfordulasa: +/- 45 fok
Fohajtas: 7,5 kW
Gepsuly: 3400 kg
Gep meretei: 1940 x 2375 x 1792 mm
Van rajta vésőfej is.

svejk

A hajtás is meg van hozzá?

Ezek olajosak, s mivel relatív keveset mennek a kopás nem jellemző.

Akkor van a nagyobb baj, hogy ha osztófejnek használták, mindig ugyanazon a pontokon kapta a pofonokat, netán karamboloztak is vele.

Az enyémnek is volt két pontja ahol ha nullásra állítottam kissé szorult, de elég jól sikerült kihozni belőle.

A Tiéd újnak néz ki, ilyen gond nem lehet.

designr

Az 1 Kw vezérlő szépen viszi..csak be kell csapni..de remélem meglessz az eredetije is..Külsőre nem látszik ezeken az idő..jól néznek ki ha többezer órát mentek is..de ez tényleg nem kopott..alkatrészt forgatott..

D.Laci

1:10 -es áttétel is elég bőven szerintem, 2000-es encoderü szervó motor esetén x4 üzemmódban 2000x4x10/360=222.22222 lépés/fok, vagy léptetőmotor mikrolépésben.
Van a tárhelyen 3db eladóm. szerintem nem arany áron.

http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/elado/CAM00863.jpg
http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/elado/CAM00864.jpg
http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/elado/CAM00865.jpg

Csuhás

Ezek a hajtások nagyon erősnek tűnnek egy kézi tekerő léptetős kiváltására. Ráadásul én nem forgácsolni akarok ezzel a hajtással, hanem csak pozícióra állni, majd rögzítve az asztalt elvégezni a marást.

n9ugdfyrv

Na, sajnos a kis hajtómű nem állítható, ahogy látom (vagy legalább is nem komoly munkálatok nélkül )... így mást kell nézzek a célra! :)

n9ugdfyrv

Nincs valakinek kicsi, kottyanásmentes(íthető) szöghajtóműve - eladó? :) A legjobb olyan kialakítású lenne, mint a korábban említett (ide-oda fektethető, síkba mart felületekkel, lefogatási pontokkal)... persze ha nem ilyen, az sem baj... :)