Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

7cim5mm0

Nem a hegesztéskori vetemedésre gondoltam, a rezgést meg már írtad. :)

7cim5mm0

A hegesztettnél még az egy darabból mart is jobb erre a célra.

7cim5mm0

Ki beszélt itt műanyagról? Szövött textilt írtam. Az más kategória... Mitől lenne zajos? Nameg mi csattogna benne? Ez eleve szövéskor végtelenített.

jani300

Önteni nem tudok , vasat .
Csináltál mondjuk átmérő háromszáz , száz széles váltó átalakítót , kuplung házat ? Honnét a bánatból vettem volna ahhoz tömör nyersanyagot , meg minek is . Nem fog eltörni !
De nem fogok vitázni , de ilyesmit csavarozni sem , soha !
Nem mondom hogy nem jobb tömör anyagból kiindulni , ha van rá lehetőség . De gazdaságtalan , és már az ipar sem feltétlenül erőlteti . Meg fogom hegeszteni a szalagfűrész kereket is , most már azért is , 3 darabból :) Elfelejtettem szombaton venni 30x10 laposvasat . De majd holnap !

7cim5mm0

Mondjuk innen: http://koenigfrankstahl.hu/22.koracel/hu
(kb.: 10 másodperc volt megkeresni):)
Sorozatban nem is gazdaságos, de egyedi gyártásban még mindig az lehet, csak a céltól függ.
A kuplungház az megint egy másik felhasználási terület, arra jó a hegesztett szerkezet.
Ha a felhasználásnál csak az a lényeg, hogy ne essen szét, akkor akár betonacélból is össze lehet "heftelni" bármit.

Úgy gondolom, hogy egy forgácsológép, pláne egy köszörűgép nagyon nem ez a kategória.

Na erről ennyit, nem akarok vitázni, magának mindenki abból csinálja amiből akarja, bánom is én... :)
Már megint kár volt írni...

jani300

Nem volt kár írnod !
Nem megsérteni akartalak !
"Ha a felhasználásnál csak az a lényeg, hogy ne essen szét, akkor akár betonacélból is össze lehet "heftelni" bármit."
Ez azért rosszul esett valamennyire , egy hangyányival kinézhettél volna többet belőlem , talán [#integet2]

Csuhás

Szerintem nem kár egyetlen beírás sem.

7cim5mm0

Nem személyesen neked szántam, ne vedd magadra!
Egyszerűen csak arra próbáltam kilyukadni, hogy minden a felhasználási célon múlik. :)
Nem vagyok sértődős, csak sokszor úgy érzem, hogy a falnak beszélek...
Van hogy én is "összeheftelek" valamit a hulladékból, mert épp ennyire van szükség, vagy mert nem érdemel többet a cél.
Értem én hogy hobbi, meg hogy abból dolgozik mindenki ami ingyen van, de akkor minek a kérdés?
Ha bilivas lemez van, és abból kell megoldani, megértettem.
De ez esetben én nem tűnődöm azon, hogy , mi volna a jó, vagy a gazdaságos, hanem megelégszek a végeredménnyel, ami olyan amilyen.
Megjegyzem a korábban a kolléga által bemutatott késtartót sem gazdaságos egy darabból forgácsolni. Sokkal jobb a kovácsolás, vagy az öntés. Elméletben... Aztán ha egy darab kell, akkor még mindig a legjobb, leggazdaságosabb megoldást választotta.

A szerszámgépeken azért illene megadni a módját, mindössze erre, és a megfelelő megoldásra céloztam.

7cim5mm0

Az még eszembe jutott, hogy azt a T horonyra szerelt konzolt a felső burkolatrögzítő - vagy bármilyen egyéb - célt szolgáló furatokhoz kötött bordákkal/rudakkal piszok merevvé lehetne tenni. Innentől a megoldás szerintem adott, hogy miből csinálod, az meg a saját dolgod. :)
Az asztal ezen a gépen is - mint a legtöbbön - rendelkezik finombeállítási lehetőséggel? Ha igen, onnantól nem nagy dolog a kúpos furatok köszörülése.

7cim5mm0

Most néztem, hogy ezt írtad korábban, akkor meg egyetértek. :)

jani300

Ezeket muszáj volt megvennem, szép nagy vasak. Az lenne a kérdésem, mi lehet a becsületes nevük, a típusuk(gyártmány) . Azt tudom, hogy fúrórúd, csak nem tudok rá keresni a neten, hogy létezik-e még ezekbe kés, cseredarabként. Vagy muszáj lesz forrasztanom bele lapkát.

vz4evnjrr

Mi ezekbe gyorsacél szálakból betéteket köszörültünk és úgy használtuk

TROMF22

Sok cég hasonló megoldása terjedt el az iparban.
A te példányaid a régebbi időkből valónak tűnnek és lehet, hogy eredetileg is forrasztott lapkás, hengeres szárú betétkései voltak.
A fotóról ítélve a HERTEL rendszerére tippelek.

Mint ezek a hirdetésben:HERTEL SK 50 fúrórud

TROMF22

No, a leírásban meg NAREX-et említ.
Mindegy, a rendszer ránézésre ugyanaz.
A fúrórúdon nem találsz valamilyen márka jelzést?
Szerintem van rá esély, mert a rúdtest egyáltalán nem látszik kopottnak.

jani300

Szia , köszönöm !
Nem volt még időm , energiám kivenni a betéteket .
A fénykép alapján kicsit más belülről mint ahogyan gondoltam .
Az tetszik benne hogy skála alapján lehet fogást venni vele , legalábbis remélem .
Jó állapotúnak látszanak valóban .
Átnézem majd , most még a helyi vízművet kel seggbe rúgnom  (onnét jövök , változott az álláspontjuk ma , pedig fel sem emeltem a hangom :) ) , és lesz kis szabadidőm .
Biztosan ritkán lesz használva .
Úgy néz ki lesz hozzá kés itt a fórumon .
Remélem van pdf je valamelyik márkának .[#integet2]