Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Csuhás

Szeretném majd edzés után átköszörülni a késtartó betétek prizmáit. Viszont nem vagyok rutinos köszörűs, szóval ti milyen befogással végeznétek el ezt egy ksu jellegű szerszámköszörűn? Van elképzelésem a dologról, de hátha valaki kapásból mond valami sokkal jobbat.

KoLa

Jól néznek ki! milyen anyagból készítetted?

Csuhás

C45-ből a betét és valami itteni fórumon vett rugóacélból a csavarok. Alaptest is készült de az még nem fotogén. :- )

KoLa

Jó pár évvel ezelőtt én is gyártottam tizenvalahány db-ot az E-400-ra, C45-ből, a leszorító csavarok nálam is rugóacélból vannak.
A terv is hasonló volt, hogy majd mindent hőkezelek, de csak a csavarok lettek leedzve, és kész , semmi hőkezelés!
Teljesen jól működik minden, bár ezek nagyobbak 120mm-esek.
Ha leedzed a betéteket, akkor vetemedik, és köszörülni kell! A C45-öt lehet marni is egy ütőkéssel akár, elég a 30 HRC, az már jó!
A befogást, köszörüléshez azt valószínűleg úgy kell, ahogyan gondolod, mert ez nem egy trükkös dolog.

svager

svager

Kipróbáltam, bár sokkal nehezebb ez a módszer,viszont ha már megy szerintem sokkal hatékonyabb és gyorsabb is.

Nem mondom,hogy egy 20mm sávon egyszerű,viszont már egy tenyérnyi felületen is használható,és nem utolsó sorban az esztétikai megjelenést nem lehet összehasonlítani a hagyományos vakarással.

PSoft

Dejóóó! :)

Ezt hívják "pikkelyezés"-nek, ha jól emlékszem.
Régebben, saválló cuccokon lehetett látni ezt a fajta felület "szépítést".
Sokat csináltam én is 'anno, parafadugó/csiszolópor/kevés olaj...
Még apró csecsebecséken is jól mutatott.

Szalai György

Nézz át a LINKEK-be. Ha engedi az időd.

ypcjgjbma

Érdeklődni szeretnék tőletek. Van egy 80 TSFR-455-00 marófejem. sajnos hiányzik belőle lapka ami benne van azon semilyen jelölés nem található. háromszög lapka 5mm vastag  élek hossza 20mm magasság 18mm. Tudna valaki tipust mondani? Köszönöm

sastas

Háromszög lapka élhossza vagy 16 vagy 22 mm szabványosan.

A kódja tipikusan(A "T" jelöli a háromszöget, a többi változó, élkiképzéstől függően)TNMN 22[=Élhossz]04[=5mm vastag]08[=0,8mm csúcssugár]
De ennek a Táblázatnak a 17. oldalán részletesen tájékozódhatsz a szabványos jelölésekről, és azt értelmezve találhatsz olyat mint amilyen neked van.

Amit beirtam lapka az egy 22mm élhosszú, 0,8mm sugarú 5(4,76) mm vastag, mindenféle élkiképzés nélküli háromszöglapka. Ha még aktuális....

ypcjgjbma

Köszönöm. Remélem eligazodom rajta. És találok megfelelő lapkát.

p6j5s3k64

Sziasztok !
Méret hiányom van , strigon me 1000 vertikalfejbe a kúpkerekek méretét vadászom , de nem találtam meg sehol gépkönyvbe sem minta darabom nincs . Elvileg 22 és 16 fogszámú . Aki esetleg tudja a méreteket az segítsen . Köszönöm !

ii5d35wcx

Küldöm privátba.

Üdv: Sándor