Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

jani300

Üdv !
A kép alapján , én ezt , három fázisú motornak gondolom .
A kapocsdekni ről kellene már csak kép .
Lehet simán csillagban , működnek .
Felelőtlenség azért , találgatni , de elképzelhető , hogy csillag delta motorok .
Az nem derül ki a képből , hogy mi lehet az oka , hogy 220 delta , van csak a motorra írva .
Működött már , vagy még beüzemelésre vár ?
Feszültség alá helyezés előtt , mindenképp bele kell nézni , hogy van bekötve .
De a tábla szerint 1fázis -3fázis fekiváltóhoz , pont alkalmasak , én úgy látom .

8nyxwdmzs

Szia. Jani!

Működött 3 fázisról. 400V ról ahol meg vettem. De Jelenleg ez nekem nem áll rendelkezésre egy darabig ezért szeretném 230V ról működtetni.

jani300

Akkor nagy valószínűséggel csillagban működtek a motorok .
Itt a fórumon az egyfázisú bemenetű-háromfázisú kimenetű frekiváltót fogják javasolni a legtöbben , deltába kötött motorral .
A Pityesz féle unformer néven emlegetett megoldás is egy lehetőség .
De a frekiváltó is árban , már közelíthet a gép árához , ha jól vetted a gépet .

8nyxwdmzs

Köszönöm... :) akkor marad a hely változtatás, hogy legyen 380V...
A gépet jó áron vettem.

fcnex97xh

Sziasztok. Keresek E1 (nem E1N![#ejnye1]) gépkönyvet. Tegnap átnéztem Csuhás gyűjteményét, de abban nem találtam megfelelő gépkönyvet. Ha minden spanifer szakad ([#circling]), már egy főorsó méretezett rajzzal is megelégednék, amely tartalmazza a csőtengely köszörült felületeinek - természetesen, magától értetődő - tűrésezett méreteit szintúgy. Ha valaki tudna esetleg segíteni, nagyon hálás lennék. [#help] Köszönettel, Krisztián [#worship]

Csuhás

Méretezett rajzot találni elég esélytelen, hiszen az hivatalosan nem került ki a gyárból. Magam még egyetlen gépről sem találkoztam ilyen rajzzal. A legtöbb az ha a gyorsan kopó alkatrészekről van valami méretezett vázlat.

svejk

Csakhogy mindenre legyen ellenpélda.

Nem is értem hogy felejtettem el felmásolni a tárba.

De mintha neked elküldtem volna magánban?

fcnex97xh

SVEJK ! ISTEN VAGY ! (Mindenre van ellenpélda :) )
Nagyon köszönöm! Máris mentem :) [#taps][#worship][#wave]

svejk

Csekaj malo!!!

Ez nem az E1-es géped, csak ellenpéldának hoztam fel Csuhásnak, hogy bár ritkán de létezett méretezett rajzú is a gépkönyvek közt

ii5d35wcx

Szia!
Ez nem az E1-es eszterga
Ez a Dinamo müszerész eszterga rajza. Az E1 olyan mint
az E1N csak Norton és váltó nélkül.Ez ugyanolyan siklócsapágyas csak laposszíj hajtással.

http://kepfeltoltes.hu/161031/IMG_3770_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/161031/IMG_4063_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Üdv : Sanyi

fcnex97xh

Csodálkoztam volna, mert átnézve a rajzokat, itt ékszíjtárcsákról papolnak, amit az én gépemnél furcsállnék. :) Ez melyiké?

svejk

Én Csuhásnak válaszoltam, nem nektek... [#nemtudom]
Csak túl nagy volt a hév. :)

ii5d35wcx

O.K! Tényleg igazad van ! Előre örültem!

Üdv: Sanyi

vjanos

Véletlenül nincs valakinek rajza vagy közvetlen tapasztalata az alábbi képen levő Avia FND tartozék, FNCi-3 nevű motoros fejhez?

6300-as fordulatot írnak róla, az érdekelne milyen csapágyazás lehet benne.
Gondolom a fordulat miatt axiálisok nincsenek. Talán ferde hatásvonalúak?

Csuhás

Tényleg elküldted, és annak idején fel is vettem a könyvtárba 234 sorszámmal.