Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Korongja válogatja, amit kisflexhez szántak az M14-es és az patronnal a javasolt módon befogható, ami hasonló nekem van az 20-as furatú azt ilyen méretű marótüskére lehet felfogni.

Csuhás

Hozzájutottam ennek a fúrógépnek az asztali változatához. Tudja valaki a logó alapján azonosítani FGy?
Elkezdtem rendbe rakni, és meglepődtem mert nem találtam visszahúzó rugót, de még a helyét sem. Lehetséges hogy ez rugó nélkül készült?

svejk

Az FGy nem tudom melyik gyártó, tudtommal Dunavecsén és Baján készítettek hasonló gépeket.

Ami a visszahúzó rúgót illeti, sok célgépen nem volt, pont egy barátomnál láttam a múlt héten egy bajait, melyen  bal oldalt egy hidropneumatikus előtolóegység volt a jobb oldali kar helyett.

vjanos

Esetleg Fegyvergyár vagy Fegyver és Gépgyár?
Csak tipp...

vjanos

Egyébként most hogy így nézegetem, nekem is valami hasonló van asztaliban. De felül a szíjakat takaró rész talán ívesebb, meg abban van rugó.

Van rajta egy tábla, bizonyos "Ábrahám Oberlander gépkereskedés"...

Csuhás

Lehet hogy nem volt rugó, mert az itt látható masinára is utólag szerelhették rá ezt a húzórugós köteles kiegészítést.

designr

A tieden is ott az FG logo?
Ezeket a fúrókat "Makói" fúróként is emlegetik..bár én sem tudom ott gyártották-e őket..

Csuhás

Igen ugyanaz a logó mint ami a képen van.

designr

Nehogy megszóljanak..de társfórumon találtam egy bejegyzést rólla.
Elektronikai és fegyvergyár..
Itt.
Fúrógép

designr

Emlitett link következő oldalán pár részletes kép..de ott csak F betű..

designr

És meg is van..Fúrógépgyár..a XII ker.Láng gépgyárral szemben.

y580keijn

Üdv.

Nekem is ilyenem van,az asztali változat.
Nekem sincs benne visszahúzó rugó. Illetve nem megy vissza a kar magától.
Bár még nem volt időm megnézni,hogy volt-e benne valaha.
Viszont az enyim teteje vasöntvény...még vagy 8kg...

y580keijn

Találtam végre egy képet...

Csuhás

No én megtaláltam a rugó helyét. Volt benne egy beletört rugóvég amit nem tudtak kiszedni ezért csak egybereszelték tengellyel. Hengeres rugó való a gépbe. Az egyik vége a fogaskerék közelében a tengely vékonyabb részén egy sugárirányú furatba csatlakozik ( az volt beletörve ) A rugó másik vége a záródekni négy tengelyirányú furatának egyikébe megy.