Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

btxtzhi26

Sziasztok !
Esetleg van valakinek FND 30 marógép gépkönyve ? Kölönösen a főorsó csapágyazás érdekel. A gépet használnom kell de zajos, előre megvenném a csapágyakat ha ki tudom deríteni mi való bele.
Előre is  köszönöm a válaszokat

y580keijn

Üdv.

Marógépből kivettem az olajszitnéző dugót.
Valamivel lehet segíteni az átláthatóságát a "plexi" dugónak?
Mintha valamit hallottam volna amivel kicsit le lehet maratni és nem mattul be tőle...csak már nem emlékszem.

Csuhás

Egyre finomabb csiszolóvászon után a végén fogkrémes ronggyal szoktam átlátszóra polírozni a plexit.

y580keijn

Köszönöm. Kipróbálom.
Mintha trisós víz kezdene rémleni de nem vennék rá mérget...

Csuhás

A trisós meleg víz a rágyantásodott olaj eltávolítására jó, ha kopott karcos akkor csak a polírozás segít.

8nyxwdmzs

Sziasztok!

Egy hagyományos kis viszintes marógépünk van kb. 50-60 éves , gépkönyv nincs.
(Fritz Werner 4 100)

Kérdésem lenne hogy milyen gépolajat kell bele önteni, a kenésnek?
Illetve, hogy az adattáblája szerint a főorsó és a hűttőszivattyú is 220V os, de a gépbe mégis 380V megy.

Megoldható, hogy 220V-ra át legyen kötve?

A ha nagy csoda folytán valakinek az adott géphez lenne gépkönyve azt megköszönném!

Előre is köszönöm!

Áron

Csuhás

Kenéshez a kis fordulat, kis hőmérséklet, gördülő csapágyak miatt sima autós manuális váltóba való hajtőmű olaj alkalmas.

Egy picit kételkedem hogy ipari gépet 220V-os motorral szereltek volna gyárilag. Ha utólagos átalakítású akkor információ nélkül csak azt mondhatom keress egy hozzáértő villanyászt a közeledben.

jani300

Ha a motorok adattáblájáról lenne egy kép , az segítene
a válaszadásban .
Lehet át van alakítva a gép , vagy elnéztél esetleg valamit .

8nyxwdmzs

Csütörtökön fotozom! Előbb nem tudok. Előre is koszonom

9pk59nuy

Igen TRISÓ !

De hol a manóba' lehet Trisót kapni? Mert nekem is kellene !

vjanos

Háztartási boltban, festékboltban, bioboltban, borászati szaküzletben de pl az Auchanban is láttam már.

Kisamotors

Lakkosodott, gyantásodott olaj maradványokra nagyon jó a hideg zsíroló. Különösen olyan helyre jó, amit már áztatással nem nagyon lehet feloldani, ami ki van keményedve.

Elég agresszív cucc, nem a mai megszokott semmire sem jó általános tisztító.
A gumikesztyű tényleg ajánlott, az alut hamar megmarja, de kiismerve nagyon jól használható.

Hideg zsíroldó

9pk59nuy

8nyxwdmzs

3335 hozzászólásomban említett gép adattáblái:

A gép táblája ha jól látom át lett ütve, nem tudom miért.

MOTOR:

[/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu[/img]

GÉP:

[/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu[/img]