Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

designr

Tudom ugysem állja meg az ember hogy ha elhanyagolt rendbe ne tegye,lefesse.
De az eredeti állapotú gépeken látszik hogyan használták.Ráadásul a festést sokszor szakszerűtlenűl csinálják..szétszedés nélkül..
Itt van még egy szép..százassal olcsóbb.
http://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/Eszterga_E2n_esztergagep_750_esztergapad__elado_53207759.htm?first=1" TARGET=_fnew>E2N

designr

Ehez kapcsolódik..Itt egy link egy E3N felújításról..Az ember valami hasonlót képzel el..persze itt sem esik szó a z apróbb áme fontos részletekről..de a képek magukért beszélnek..
http://185.43.205.2/~hasznal/ferrogeneral.hu/?page_id=37" TARGET=_fnew>E3N

gaben

Tényleg klassz masina ez is. Inkább használnám és megismerném előbb, aztán később persze jöhetne a csinosítás.

Csuhás

Ez tényleg szimpatikus gép, olcsóbb, és ez már valószínűleg edzett ágyas, illetve az új e3n stílusú lakatszekrény van rajta. Szerintem ha nincs nyilvánvaló hibája akkor ideális vétel házi műhely céljára.

rocco33

Innen látszik hogy manapság mennyi nyerészkedő ember van. Azt a gépet 1-2 hónapja adtam el gépcsere miatt egy magát lelkes amatőrnek nevezőnek. Nem voltam geci elmondtam minden hibáját. Tanműhelyi gép volt én voltam a 3. tulaj. Ebből következik hogy már kopottas volt, de jó kezekben frankó kis gép, de ki kell ismerni, váltója 2 fokozatban hangos / 5-6/ Én nagyon sok mindent meg tudtam vele oldani(kis szériákat, csapágyházak, tengelyek, a leszúrást nem nagyon szerette de kis odafigyeléssel azzal se volt probléma.Fél nap után fent volt jofogáson 450-ért lemosva és kifogástalan keveset használt gépnek hirdetve(én 270ért adtam tovább)Félreértés ne essék, nem hat meg hogy nyerészkednek, csak azt nem szeretném hogy egy tényleg lelkes embert átbasszanak. Véleményem szerint ez a kategória reális ára 2-400közé esik, e fölött hülyeség ilyen kicsi gépet 500ért már e400-at lehet kifogni relatív jó állapotban(persze megértem a hely szűkében lévőket de inkább adjon ki az ember egy  combosabb gépre pénzt mint hogy mikor valami nagyot kell  csinálni vakarja a fejét hogy ez így lassú, vagy meg se tudja csinálni stb.) Szóval akit érdekel az a gép cigánykodjon rendesen! [#vigyor4]

designr

Az a lelkes amatőr az ország egyik legnagyobb forgalmat bonyolító kereskedője..
Hajdúböszörményben hirdet..meg hajdúnánáson..Egerben,Bélapátfalván.Hevesben.vagy 5 különböző neve van..köztük női is..
Nemrég tokmányok miatt hivatam..itt hirdet elugranék megnézni..
hebegés..
Nem akar feltünést..A fényképein mostanában álcából takarja hátteret..

zyg3siamw

Apró hétvégi foglalkozás, marógép asztal felújítás : bemarások eltüntetése köszörüléssel. Fazékkoronggal (fekete szilíciumkarbid anyagú),a marógép saját vertikálfejébe befogva.Fordulat 1800 rpm. Gépi előtolással. A fakeret az esetleges szétrobbanó korong megállításáért felelős,na meg a felköszörült anyag valamelyest megfogása.A végeredmény nem rossz.

gaben

Mekkora ötlet! Grat! [#eljen]
A gép is gyönyörű darab.

zyg3siamw

gaben

Ezeknek a köveknek milyen felfogatásuk van?

Csuhás

Általában van rajta egy sima húszas lyuk. Papírbetétes a peremén szorító tárcsák közé kell fogni úgy mint a közönséges köszörűkövet.

gaben

Az ok, de a maróra mivel illeszkedik föl?
MK3-as kúpos, M12-es menesztőszárral?
Gondolom ehhez a régi marógéphez van ilyen feltét, de ha szeretnék a kis gépemre egy hasonló eszközt, akkor lehet kapni ilyen kivitelezésben?

zyg3siamw

Amit én vettem M14 menetes,abba tettem egy nem végig menetes csavart,amit befogtam a patronba.

zyg3siamw

gaben

Köszi a linket így már értem.
Azt hittem sima furat van csak benne amit Csuhás is mondott.

köszi [#wave]