Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

sanyi84

Azért a bronz eléggé jó anyag szóval nem vel kopásálló szerintem hobbi köszörűhöz igen jó választás, persze csak a szükséges felületekre.

y580keijn

Üdv.  

Ha minden igaz akkor boldog tulajdonosa lettem a gépnek. Leszámítva azt a 6 órát amíg 3-an szétszedtük és felküzdöttük az utánfutóra még beraktuk a kocsiba a maradékot. Elvileg ez egy WMW FU 250x900 -as gép.
Nincs túl szép állapotban a szivattyú vizuálisan,így lehet szükségem lessz rá.

Esetleg ha valakinek van hozzá leírása,vagy ötlete,honnan tudnám letölteni az ne tartsa magában...😃

jani300

Üdv !
Hf 60 hengerfúrógéppel kapcsolatban lenne egy kérdésem .
A fúróorsó forgás irányú holtjátékának , lehet szerepe a gép pontosságában ?
Abból kiindulva hogy más gépeken is használatos a fúrórúd , és a kifúrófej , szerintem nem .
Fogaskerék áttételes főhajtóművekről van szó .
Azért kérdezem mert böki a csőröm ez a dolog . Már nincsen hengerfúrógépem ...

jani300

Fenébe ...
Nem arra gondolok hogy a vezetés vagy a csapágyazás lógna , csak a forgó mozgás hajtásának holtjátékára .

svejk

Aligha számítana, hiszen régen nem léteztek direkt hajtások és mégis tudta pontosan fúrni.

Mivel a kákán csomót is lehet keresni ezért elméleti kérdést lehetne belőle csinálni, hogy a nem tökéletes fogkapcsolódások miatt a fogszámmal arányos rezonanciák keletkezhetnek a fúrórúdban...

No de gondolom neked sem véletlen böki a csőröd, úgy hogy bökd ki mi az aggályod!

Csuhás

Ha pedig valami forgásirányú rezonancia keletkezne az az orsóra ráépített nem is túl nagy lendkerékkel remekül megfékezhető. ( Marógépemen használtam, mert a ritka fogú maró keskeny anyagnál szeretett berezegni )

jani300

Kösz a válaszokat !
Nem nekem van vele gondom .
A vevő állította hogy egy selejt gép .
Csak kíváncsi voltam mások véleményére is .

7cim5mm0

Ha folyamatos a forgácsolás, akkor nincs.

7cim5mm0

Az szerintem más eset, marásnál ebben az esetben megszakított a forgácsolás, a rezonanciát ez okozza.

7cim5mm0

Az enyémre is ráfér majd a felújítás úgy emlékszem, de megnézem, mert nem mostanában akadt a kezembe.
Egy ideje porosodik a műhelyben, csere is érdekel szerszámra, magyar gépalkatrészre.

gaben

KoLa

Hurt FLV3 marógépet ismeri valaki? gépkönyv kellene!
Köszi!

gaben

Ha most lenne fölös fél millám: http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/egyeb-mezogazdasagi-gep-eszkoz/e2n-eszterga-elado/h_6663764" TARGET=_fnew>E2N eszterga

gyönyörű darab, csorog a nyálam[#finom]

designr

Tényleg szép..
Ki van fényesítve és lefestve.
de ettől még lehet agyonkopott.Szerencsésebb eredeti festéssel venni.Amelyket eladásra igy felpucolták..azon nem látod mennyit ment.Képesek még a szánok bordáit is felcsiszolni..és kopásmentesnek hirdetni..
Ennyiért szerintem kapnod kell jó gépet.

gaben

Na ja, ez bennem is felmerült, hogy vajon mit akartak palástolni a cicomával?
Ha arra kerül a sor, valszeg én is egy még munkában álló gépet vennék. [#wave]