Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

empé13

Szia!
Milyen anyaggal lehet fölhegeszteni a kapcsolókörmöket?
(Ogyesszai 679-es marógépemen kopott a köröm.)
Üdv: P.

jani300

Üdv !
Vettem egy érdekes marógép fejet .
Hosszmarógépként ismerem , de ez kis gép .
Itt a fórumon Svejk nek van hasonló felépítésű gépe . Keresgélek a neten , de nem találok ilyen felépítésű gépről képet .
Tudja valaki mi a becsületes nevük ezeknek a gépeknek ? (keresőszó)

PSoft

Ha a neten nem találsz, talán...
Mutathatnál mostmár a sajátodról képet!:)
Lehet úgy, könnyebb lenne a találós kérdés megfejtése.:))
[#wave]

jani300

jani300

Ennyi van meg nekem belőle . 40 es meredekkúpos . Fogaskerék átszereléssel van szerintem két sebessége plusz dupla szíjtárcsa .
A "T" nútos is ezé volt .
Géprombolók kezére került szerencsétlen :(
Függőleges oszlopon járt le -fel ez a fej .
Az asztalnak csak hosszmozgása volt .
A GÉPTÍPUS NEVE ÉRDEKELNE ...

Kristály Árpád

Bocs...de ez nem egy hengerfuro gep volt???

jani300

nem . Olyan is van , de ez marógép :)

jani300

http://vipbusiness.hu/images/gallery/cf4d49ac.jpg
Ilyen elrendezésű de kicsi gép .
Magyar feliratú a nóniusz rajta .Lényegtelen a típusa végül is , csak bosszant hogy nem találom .

7cim5mm0

Hosszmarógép, egy állványos.

Csuhás

Nincs valaki szerszámköszörű közelében? Szükségem volna az élszalag köszörüléshez használt támasztó pengéről és annak rögzítéséről egy két fotóra. Az én gépemhez ez hiányzik, és jó volna látni a gyári megoldást mielőtt készítek magam is.

ypcjgjbma

Szép napot. Szeretném megkérdezni, hogy a fogaskerekek készítéséhez használt maróról honnan tudjam, hogy hányas modul? Sajna nincs rajta semmi. Betonkeverőhöz kellene csinálni kis fogaskereket z8-ast.

Csuhás

Korrekt megoldást nem tudok, de egy betonkeverőhöz elég ha a kopott kerékhez hozzánézed a marót, és láthatod hogy jó-e.

ypcjgjbma

Próbáltam, sajnos nincs olyanom. Mivel nem eredeti szakmám tanácstalan vagyok, hogy keressek ilyen marót. Milyen modulok vannak.

Csuhás

Gondolom egy betonkeverő szétkopott fogaskerekét akarod újra legyártani. Csinálj egy ütőkést, fogj bele egy szemre megköszörült hss hasábot és csináld meg azzal. Szemre köszörülést segíti ha nyomtatsz egy fogprofilt és ráragasztod a nyers hss-re és az alapján köszörülsz. Modulmarót akkor vegyél ha százas sorozatok akarsz készíteni. De messze azzal jársz a legjobban ha bemész a powerbellthez és veszel egy kész fogaskereket és elkészíted vagy velük megcsináltatod a nyers kerék furatát.

ypcjgjbma

Igen, van egy keverőm, de már a sok kölcsönadásoknak köszönhetően nem lehet tovább így használni. Az enyémben z8-as volt. Amit találtam a neten az mind z9-es. Nem merem megrendelni így. Amúgy köszönöm a tanácsot