Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

svejk

Bár nem ide való, de akkor azt mond meg légyszi hogy http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/athidalo.jpg" TARGET=_fnew>ennek a sorkapocs áthidalónak mennyi a reális ára!?

Mert ezért ma éppen 661 Ft+áfát fizettem.
És nem egy kellett belőle...

8,1 g műanyagostól  
galvanizált vörösréz
ha úgy nézzük 80 ezer Ft kilója :(

Csuhás

Ha már engem kérdezel akkor a reális ára kb 37 Ft ;-)

svejk

Csuhás

Tanácsot kérek mert alig értek a köszörüléshez. Szerszámélezőn próbaképpen síkot köszörültem, és nem voltam megelégedve a felület minőségével. Egyrészt csíkos lett egy kicsit, másrészt hogy is mondjam egy kicsit szőrös, tépett lett a felület, jellegében olyan mintha reszeltem volna. A korong egy átlagos fehér jelölés nélküli korong kb olyan ami a kétkorongosokon szokott lenni gyárilag. A próba előtt lehúztam gyémánttal. A gép szépen rezgés mentesen futott. Hűtés, elszívás még nem volt,így elég sok por keletkezett a próba során. Merre menjek? Milyen korongot próbáljak?

ywathzay

Finom szemcséjű korong, és hűtés mindenképp.

István83

Én síkköszörűnél ,A60 szemcseméret és piros követ használok,általános célra,és szerszámacélra,hűttővizzel.

svejk

Szerszámacélon próbáltad?
A himi-humi szerkezetei acélokat nem nagyon lehet szépen köszörülni.

gaben

Sziasztok,

mint már írtam volt anno, nagyon tetszenek az E2N esztergák és ha egyszer rászánom magam a beszerzésére, csak ilyen jöhet szóba.
Mivel nem találtam róla megfelelő leírást, (ezért vettem egyet) a gépkönyvét fölteszem a könyvtáramba .pdf formátumban.
Hátha még valaki hasonló cipőben jár. [#wave]

Csuhás

Jó kis gép, nekem is kedvencem. Ha összeállítási rajzok is érdekelnek akkor a könyvtáramból azt is letöltheted.

gaben

Szia Imre,

köszi szépen majd keresgélek ott is.
Lesz mit olvasgatnom nyaralás alatt a strandon. [#vigyor][#wave]

znyolczas

Sziasztok!

Keresnék EU-215/1500 tip. esztergához gépkönyvet. Sajnos nem jó topikba írtam a múltkor. Korábban már keresgéltem és találtam is de nagyon rossz minőségű a gépkönyv. Nem olvashatók a lapjai. Ha valakinek lenne esetleg kézzel fogható eredeti könyve akkor minden költség térítése mellett(fénymásolás, a fáradozása, posta stb..) akár a másolatát is szívesen venném. Előre is köszönöm a segítséget.

Csuhás

Egy gyatra minőségűt nálam is találhatsz, nézd meg hogy neked is ez van-e meg. Ha hozzájutsz egy jobbhoz küldd el és a következőknek nem kell annyit keresgélni.

Csuhás

Tudna valaki segíteni egy orsó kúp beazonosításában? Egy svájci szerszámélező orsóján van. A nagyobb átmérője 22mm a félkúpszöge kb 10fok, a kúp végében pedig M10 menet van fúrva.

Csuhás

Erről volna szó:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/elezo/IMGP2456.jpg" border=0>

y580keijn

Üdv.

Ilyen masinát látott valaki közelebbről?
Valahol találok róla infót,hogy is kellene kinéznie?

http://www.jofogas.hu/pest/Kemeny_fele_Marogep_femipari_marogep_femmarogep_50936886.htm?first=1" TARGET=_fnew>Kemény Marógép