Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Robika37

Keress egy kollégát a környékeden akinek van vésőgépe/gyalugépe. 1-2 db még csak-csak , de 10 db-nak nekiállni komoly kihívás....

ypcjgjbma

Igen acélba kellene csinálni. Sajnos akinek van gépe állandó munkái vannak és nem vállal semmit. Kireszerni meg nem volna lelkierőm. [#nemtudom]

Csuhás

Ha mégis reszelni fogsz, akkor tegyél bele egy cuppanósan illeszkedő dugót majd a határfelületbe egy jól eltalált furattal eltávolíthatod a reszelendő anyag nagy részét. A dugót kicsit elforgatva többször is használhatod. ( Ha nincs kifúrva a 40-es furat akkor még egyszerűbb előre befúrni a retesz helyén )

ypcjgjbma

Találtam egy üregelő tüskét forgalmazó webárúházat.  
http://szerszamkereskedo.hu/index.php?route=product/product&path=3_307_30723&product_id=21334
Mit jelent a pótlás  a termék nevénél, tudja valaki? Köszi

Csuhás

Gondolom egy készlethez az eltört darabok helyére ez a "pótlás" A vezetőt meg a betétlemezeket könnyen elkészítheted magad is. Előfúrt hornyot, mondjuk két három tizedes betétlemezekkel még rögtönzött menetes szárból készült préssel is el tudsz készíteni.

ypcjgjbma

Erre gondoltam én is, de mikor az árakat nézegettem elbizonytalanodtam. Egyik 70, másik 2,5-e Ft Kicsit soknak találtam a különbséget.Amúgy van egy elég nagy golyósprésem. Köszi

Csuhás

A reteszhorony üregelő egy oldalán fogazott, az olcsóbb mint a négy oldalon fogazott négyszög lyuk készítő. Első ránézésre én sem értettem a nagy árkülönbözetet.

sufnituning

Ezek egy kicsit el vannak szállva!
Rá kell állni üregelőtüske-gyártásra!

jani300

8-10-12 es reteszhorony üregelő pont elkopott a készletemben :)
Érdemes lenne rendelni 2500 ért darabját ...

svejk

Bizonyára elírás a 2500 Ft, hisz a gyorsacél alapanyag többe lenne.

A munkahelyemen a Unior tüskéket használnak, 250-900 ezer az áruk.
De azok javarészt 1800 mm hosszúak és van köztük 70-80  m átmérőjű is.

Csuhás

Szvsz ez kb reális ár, azért ez csak egy nagyjából arasznyi szerszám. Téglalap hss eszterga késből akár kézből is kiköszörülhető.

jani300

Ha belegondolsz kb 10 gombóc fagylalt , nem nagyon adnak annyiért szinte semmit .
Mekkora fogankénti előtolása lehet ennek a szerszámnak ?
Kézből nem mernék nekiállni , szerintem elég pontosan kellene tartani a kúposságát , hogy szépen egyenletesen vigyen .
Megnéznék azért egyet élőben működés közben .

nzwr4gyfk

Huh, a szamok es a mertekegysegek es minden... :)

svejk

Június közepén megyek a kragujeváci gyárba üzemlátogatásra, ott bizonyára fogok látni nagyobbakat is, majd beszámolok.

ywathzay

Valószínű ez annyit is ér üregelésnél mint 10 gombóc fagyi. Ha jobban szétnézel egy 10-es üregelő szerszám olyan helyen ahol nem vackokat árulnak kb 70+áfa.