Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Teaway

Eszterga topic-ba kérdezd, ott vannak sokat tapasztalt szakik.

Csuhás

Még mindig szerszámköszörű: Gyanús hogy nem eredeti a fejben levő csapágy, szóval készülhetett a köszörű orsó két oldalon egy egy kétsoros önbeálló golyóscsapággyal? Vagy ez már utólagos módosítás eredménye?

Motoros

Nem tudom, de olyan biztosan van, hogy a kő felöl 3 egysoros, a szíjnál 2 egysoros, és az egészet egy rugó feszíti ami elmés módon mindegyikre hat. A kő felöli csapágy megy ki elsőnek a por miatt... talán. Ez füllel is meghallani. Ha jól emlékszem mind ferde hatású volt bakelit kosárral.

Csuhás

Mindkét oldalon kő van, és középen a hajtószíj, szinte pontosan ez az elrendezés:

http://www.lathes.co.uk/cincinnati-tool-and-cutter-grinder-number-2/img5.jpg" border=0>

Ami látszik, hogy az egyik oldalon a csapágyfészek a külső gyűrűt köszörült felületekkel fogja, míg a másik oldalon nyers a felület ott alighanem szabad a csapágy. A tengely anyák szorítják a belső gyűrűt mindkét oldalon. Érzésem szerint két két párosított O elrendezésű ferde hatásvonalú csapágy lehetett eredetileg az orsóban. Holnap méregetek és katalógust böngészek.

Motoros

Bocs, ez egészen más mint amire gondoltam.

Csuhás

Egy ilyen gépről kérdezgetek:
http://www.machinedeal.com/userfiles/product/103141/103141_0_large.jpg" border=0>

p6j5s3k64

Pontosan ugy van , ahogy mondod  ;)

Csuhás

Már csak az a kérdés nagyságrendileg mennyibe van egy ilyen csapágypár? Persze nem skf csúcsminőségre gondoltam hanem elfekvő még a kgst-ben gyártottra. ( Méreteket most még nem mértem le de Te lehet hogy fejből is tudod :-)  
Esetleg neked nincs ilyen csapágypárod?

svejk

Hányas csapágyak vannak benne?

svejk

Csuhás

Este megmondom pontosan. Csak emlékezetből: cirka 24 a furat, és 50 körül a külső átmérő.

svejk

svejk

A lényeg, hogy ilyenem sajnos nincs párosítottban.

p6j5s3k64

Vannak ilyen csapagyaim ,nem akarok lovoldozni a meretekkel en se .  Ha lesz meret megnezem mim van .

Csuhás

Köszönöm előre is. Amint hazaérek megmérem és remélem szerencsém lesz.