Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Nos mértem: A tengely 25 a fészek 62 a szélesség kb 24 az egyik oldalon a másikon valamivel több. Lehetséges hogy csak az egyik oldalon volt dupla csapágy? No megyek dolgozni este leszek még. Még annyi hogy az orsóházon agy Dévisser felirat olvasható. Jelenleg két 2305 kétsoros önbeálló golyóscsapágy van benne.

Csuhás

A felirat egy nyíllal együtt a forgásirány franciául.

svager

Valamikor szétszedtem egy ilyet,4 db.7305 B csapágy volt benne.
Nem tudom,hogy gyári vagy nem,de a mérete 25/62 mmm

Csuhás

Ott hibázik a dolog hogy a csapágyanyák a tengelyen mindkét oldalon megszorítják a belső gyűrűt illetve a ház egyik oldalán a külsőt is. A jelenlegi csapágy 24 széles, annak a helyére nem fér be a 2*17 széles csapágypár. Pont a szélesség miatt hajlok arra hogy csak egy egy csapágy volt oldalanként. Ez esetben viszont a ferde hatásvonalú túl keskeny és nem fogják meg az anyák.

i0sykf9uy

Sziasztok. Van egy strigon MSU 250 .ehez kelene nekem egy komplet előtolás ház. Ha valaki tud szétszedve meg veném.

Csuhás

Hozzám került egy eléggé lepusztult állapotú házilag épített állandómágneses mágnesasztal. A szerkezete olyan mint egy sűrű csatornarács a vas csíkok között műgyanta kiöntéssel. A felső rács alatt egy azonos osztású másik rács van ahol a kitöltő gyanta mágneseket tart. Az alsó rács egy excenter mechanizmussal eltolható. Logikám szerint ha a két rács fázisban van akkor fog az asztal, míg ha ellen fázisban akkor a felső rács zárja az erővonalakat és az asztal elengedi a munkadarabot. Ez eddig rendben van. Ellenben az én asztalomon a felső rács is mágneseket tartalmaz. Jó ez így? Ilyenkor úgy működik hogy mindig fázisban vannak a rácsok csak egyik esetben azonos polaritású mágnesek kerülnek egymás fölé és kívül záródnak az erővonalak azaz fog az asztal míg egy egész periódussal eltolva az ellentétes mágnesek belül alkotnak mágneskör így az asztal elenged. Ez megszokott működés?

jani300

Megtaláltam ma a méhben a régebben általam emlegetett T nútos asztalnak a mágnesasztalát .
300X600 as de nagyon nehéz 60-80 kiló lehet .
Kellene vinnem műszert nem szakadt e a tekercse . Ez is kapott azért az élettől már .

ypcjgjbma

Szeretnék tanácsot kérni. 10 db 40mm hosszú 10-es éknútot kellene csinálnom 40-es futatba. Van egy E2N-em és egy Srigon MF 100-es de még ilyet nem csináltam. Hogy kivitelezhető ezen gépek segítségével. Köszönöm és várom a tanácsaitokat.

Csuhás

Hagyd a gépeket készíts (10x10 hssből ) vagy vegyél egy ilyen szerszámot:
https://www.youtube.com/watch?v=7s5ARtBqaJc" TARGET=_fnew>Retesz üregelő

Vetesi75

Csak tippelek: 4305 kétsoros mélyhornyú golyóscsapágy. Mérete: 25*62*24.  

Csuhás

Ez tényleg jó méretű csapágy. Hogy a manóba nem találtam ezt meg? Ahogy nézem nem két forintos kategória. Viszont lehet hogy cserélni fogom mert a önbeálló csapágy axiális irányban nem igazán tartja jól a tengelyt.

Vetesi75

Én lecserélném a beállót - minimum a fix oldalon.

ypcjgjbma

Nem rossz megoldás, csak hol lehet ilyen szerszámot venni? Zsákfuratba hogyan alkalmazható?

Csuhás

Zsákfuratba sehogy. Apropó acélban vannak a furataid? Műanyagba és talán még aluba is véshetsz esztergán vagy marón kézzel tekergetve a szánokat.

mex

A linkelt videón a fickó igazi balfék...
De a szerszám jó.[#taps]