Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

gaben

jani300

Köszi ! Ez volt az első reakcióm , de a net nem akar dobni rá találatot .
Biztosan magyar gép lesz , a villamos szerelvények alapján , pedig .

jani300

Hasonlóképp jártam én is .  Pont azt a fogszámú kereket nem árulták ami kellett volna .
Meguntam a keresgélést és felhegesztettem a régit . Két préselt darabból volt összeillesztve . Flexel nagyjából megprofiloztam és kész .
Üres járatban hangosabb lett , de működik .[#nemtudom]

ypcjgjbma

Az a baj,hogy öntvényből volt az eredeti.

Csuhás

Segítsetek már, hogyan kell egy ksu-hoz hasonló szerszámköszörűvel kúpos süllyesztőt élezni?

designr

A gyári élezők speec tárcsákkal manipulálnak amivel a hátraköszörülés mozgását végzik..
ha már megvan a köszörű..egy, az asztalára fogatható,dönthető két kis léptetős egység remek szolgálatot tenne.
Egy kis lineárra egy kis léptetős forgató egység..és már bármit meg tudsz csinálni..

7cim5mm0

Csak a homloklapon, ha nagyon kopott, vagy kitöredezett, csak akkor nyúlj a hátlaphoz. (Gondolom egyenes fogú.)

vjanos

Csak győzzed a kódot írni :)

Csuhás

Nem kopott, hanem kézből próbálták élezni :-(
A másik egy kínai készlet vadonat új de túl harapós, berezeg, gyakorlatilag nem használható.
Azt hiszem fogok egy befogót készíteni ami szabadon forog és előre hátra is csúszik. Arra lehet majd lejtős tárcsákat felfogni, az jó lesz fúró, lépcsősfúró, sülyesztő, menetfúró stb élezéshez. ( A legszebb volna ha tudnék légcsapágyat készíteni vagy szerezni )

7cim5mm0

Az elég baj...  
A kínainak a homlokszögét könnyen vissza tudod köszörülni.
A hátraköszörülést úgy tudom, hogy a KSU-nem lehet. A te gépedhez létezett ilyen tartozék?
A gyári spirálhorony élezőkből is volt ilyen szabadonfutós kivitel, gondolom azt akarsz csinálni.

ywathzay

Van itt két videó, érdekes és egyszerű megoldás látható a másodikban a problémád megoldására. Az első a végén a marószár élezés miatt érdekes.
https://www.youtube.com/watch?v=hZrdASckKFA" TARGET=_fnew>egyik
https://www.youtube.com/watch?v=90rXYv6HeyU" TARGET=_fnew>másik

Csuhás

A marószár élezés jelen esetben nem olyan fontos mert azt eleve tudja az élezőgép. A második videón szereplő megoldás kb az amit én is el akarok készíteni csak patronos befogással.

robroy007

banális kérdés de sikerül belefutni a tutiba sajnos a héten...  

hagyományos marógépen 40-es kúp az milyen tipus lehet (az "SK" nem ment bele)  

vagyis másként feltéve a kérdést az "SK" "ISO" "BT" kúpok közül melyik képes kompatibilis lenni a másikka???

eddig minden szerszám tartó passzold de most ezzel az SK-val sikerült eddig kisebb összeget meddő tőkébe tennem úgy látszik

Vetesi75

"...(az "SK" nem ment bele)..."
Az "SK"-nál nem egyforma a menesztőkörmök kivágása az alaptesten, a főorsóvég is hasonló kiképzésű. (180fokkal nem lehet elfordítani a szerszámot)
"BT"  : Szimmetrikus, 180 fokkal elforgatható.
"ISO" : Szimmetrikus, 180 fokkal elforgatható, van egy hengeres rész a behúzómenetes végén. Nem biztos, hogy a "BT" vagy "SK" főorsóba/átalakítóba befér.

Hagyományos, kulcsolós-behúzószáras, 40-es meredekkúpos főorsójú gépen általában mind passzol - esetleg a nagyobbik menesztő köröm leszerelendő.

Vetesi75