Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

ii5d35wcx

Keresek EE-250-01 esztergát
Ha ismeritek mi a vélemény róla?

Motoros

Tudom nem illik így visszakérdezni, de furdalja az oldalamat a kíváncsiság:
Miért pont erre a ritka fajtára vadászol?
A  KART (SZIM) művek gyártmánya volt a 70-es években. Csak pár száz darab ha készült belőle. Exportra szánták javarészt.
Itthon alig van belőle pár darab.
Edzett köszörült ágyas nagy pontosságú eszterga.
Ha jól emlékszem volt egy külön megszólítása is, talán szerszámelem eszterga vagy ilyesmi.  
A -01 az 500-as és a -02 a 750-es kivitel.
De ezt biztos Te is tudod.

ii5d35wcx

Szia !
A kérdésedben benne van a válasz!
Nagyon ritka darab , ezért érdekel.
Végül is mindegy , hogy 01-vagy 02
,mert nem termelésre kell.
Régen egy barátom mondta , mikor megkérdeztem tőle,hogy minek neked ez a gép(egy angol csúcsköszörű) -azt válaszolta , hogy még a nappalimba is betenném annyira tetszik.
Nem ismerem ezta tipust  csak, valahogy tetszik,és érdekel.

Ha tudsz bővebbet megköszönöm!

Üdv: Sanyi        

n9ugdfyrv

Srácok,

ezeken a http://littlemachineshop.com/products/Images/480/480.3990.jpg" TARGET=_fnew>típusú gépeken vajon hogy van megoldva a Z tengelyen, hogy a 3 ágú karral "gyorsmenetben mozgatható a fej", de mellette finoman is állítható a tekerentyűvel? Mert nekem az volna logikus, hogy a finomállító csigatengellyel (worm shaft)kapcsolódik, de akkor ugye ha a 3 ágúval akarnám mozgatni, nem mozogna, "fogná" a csigatengely... vagy hol a hiba a gondolatmenetben? :)

Teaway

Gondolom, oldható kapcsolat van köztük, vagy a 3 ágú kar, vagy a csiga hajtja.

n9ugdfyrv

Ere gondoltam én is, de nem látok rá a képeken utalást...

Teaway

Megmarkolod a 3 ágú kar középső részét és meghúzod tengelyirányban. Ekkor old a kapcsolat. Záráshoz ugyanez visszafelé.

n9ugdfyrv

Teaway

De ez csak egy lehetséges megoldás; a képen levő gépen nem biztos, hogy pont így van megoldva, de valami hasonló megoldás lesz.

fcnex97xh

Sziasztok! Üdv! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy valaki esetleg el tudná nekem küldeni az E2N-típusú gépek keresztszán és késtartószán orsóinak méretezett rajzát? Köszönettel, Krisztián

Csuhás

Nem tudom mire kellene, de kopás esetén csak a menetes részt szokták cserélni, bolti trapézmenetes orsóra, mondjuk kúpos szeges toldással.

Motoros

Bocs, elkerülte a figyelmemet a #3061. Ha valami konkrét kérdésed van akkor szivesen válaszolok, ha tudok. De inkább magánban jobb lenne.

fcnex97xh

Kedves Csuhás! Arra kellene, hogy újat szeretnék csinálni, ezért érdeklődtem. Minden tiszteletem mellett más megoldás egyelőre nem érdekel. Köszönettel, Krisztián

znyolczas

Sziasztok! Nemrégiben vásároltam egy Strigon ME1000 típusú marógépet. Egy bácsika elmondása szerint mechanikailag fel lett újítva de az elektromos részekre nem jutott idő mert az akkori gazdája sajnos elhalálozott...Mikor megláttam a gépet úgy éreztem, hogy ez kell nekem bármennyire is laikus vagyok...Most szeretnék belekezdeni az elektromos részek teljes felújításába majd egy kicsit kívülről is rendbe tenném mert nagyon le van harcolva szegényke. Mivel szeretnék majd képeket is felrakni a restaurálás folyamatáról és sokat kérdezni tőletek ezért kicsit elbizonytalanodtam hogy ebbe a topicba irkáljak vagy kérjek meg egy modit hogy legyen szíves nyitni nekem egy topicot.

Csuhás

Azt hiszem egyetlen gép felújítása miatt nem kell külön topikot nyitni. Viszont itt örömmel vesszük a tapasztalatokat, fotókat hiszen egy elterjedt gépről van szó.