Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

jani300

Kristály Árpád

valamit félre értettél...
Nem szokásom más holmiát...
[#worship][#worship][#worship][#integet2]

fisrcxuk3

Nekem volt Hf -60,abból nem lehetett kivenni a fejet .

KoLa

Akkor! egy másik képet linkelj!ezen nem látszik a lényeg!

hostya

© Kristály Árpád:
"Ez egy gépen van...
Nem hinném, hogy a
"Dinamo" Villamos Forgógépgyárban"
marógépet gyártottak "

Nem a gépen van, hanem a gépen levő MOTORON (!), amit Magyarországon gyártottak anno.. [#ejnye1]:)
========
 © ecostar:
"Mechanikai művek" tábla pedig a gép testen van."

A 'Mechanikai művek G-000089' tábla a Mechanikai művek-nél a leltári számot jelenti.. :)  
(valószínűleg ott(is) szolgált a gép az előző életében..)

Hasonló az: 'IPARI NYILV  1-1086-35' tábla is, ami szintén nem utal a gép gyártójára, mert anno.., minden ipari gépet nyilvántartási számmal "regisztráltak"...  

jani300

Köszönöm !  
Sajnos első ránézésre én is így látom .
Mi a szerepe akkor a járóhüvely tetején a kézikeréknek ?
Megnézegetem majd jobban , csak idő kellene hozzá .

jani300

Igyekszem !
Hirtelen ezt találtam , hogy a géptípus beazonosítható legyen , legalább .

jani300

Ez lehet megvan , a gépi előtolást kapcsolhatja .

ecostar

Nem vettem annak csak a "Kikérem a "Rákosi Művek"....nevében.. " mondatodat értelmeztem félre [#smile]

ecostar

Hát ez jó kérdés, én simán rákötöttem a 400V-ra mivel fel sem merült bennem hogy nem ennyi kell a gépnek, korábbi helyén is így volt használva, csak most amikor próbáltam valami azonosítót keresni tűnt fel nekem is a motor adattáblán látható feszültség. Amúgy lehetséges hogy át lett tekercselve mert nem melegszik.

ecostar

Igen ettől tartottam én is hogy ez a "mechanikai művek" tábla is csak leltári szám lehet úgy mint az "ipari nyilv" tábla is. Amiket csak elkeseredésemben tettem fel mert ennyi az összes olvasható felirat a gépen :(

fisrcxuk3

A kés helyére mérőóra,a kerékkel tudod körbe forgatni,központba állítani.A hf-80 ,meg  az ujabb hf 60-hoz volt egy tájolókup a központba  
állításhoz .(Ilyen kúpot még csak képen láttam .)
A gépi elötolást a tekerő jobbra kihuzásával kapcsolod.

ecostar

E3N esztergagéphez gépkönyv elérhető valahol neten vagy tudna nekem küldeni valaki?

ecostar

Közben ráleltem itt a fórumon, köszönet Csuhás kollégának a feltöltésért! :)

000000000

Sziasztok!
EEN-400 esztergagéphez keresek gépkönyvet (vagy elég csak műszaki rajz/robbantott ábra). Ebben tudna valaki segíteni? Keresgéltem a neten, de eddig nem jártam sikerrel, szóval ha ha valakinek van és tudna küldeni, akkor nagyon hálás lennék!:)
Előre is köszönöm a segítséget!