Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Ezek szerint érdemes volt megosztani. Használd egészséggel!

hostya

Szia,

Anno 2015. márc. 01.-én a #2714 -ban közzé tettem a gép teljes gépkönyvét a rajzokkal együtt. (már nem elérhető..)
Ha ez meg van neked, akkor abban ott van az elektromos kapcs. rajz is.
Ha nem lenne meg, akkor itt van újra:
 http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Mar%F3g%E9p%20FA2%20rajzok%20elekromos%20kapcs_rajz.pdf" TARGET=_fnew>Kapcs.rajz

Rajzolvasás szempontjából lényegtelen hogy milyen nyelven rajzolták... :)

"A műszaki rajz, a műszaki ember nemzetközi nyelve."   Mondotta anno a műszaki rajz tanárom...

Ha "vezetékelési" rajzot keresel, akkor nem sok esélyed van..  
Be kell érned a gépkönyvi elektromos kapcs. rajzzal..  

ecostar

Senkinek nincs ötlete hogy a #3024 hozászolásomban látható gép milyen gyártmányú lehet? Találtam rajta pár olvasható táblát:

http://cnctar.hobbycnc.hu/B%C3%A9n%C3%A1z%C3%B3k%20k%C3%A9pei/ecostar/oo2ipygr0iymekn9gth6.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/B%C3%A9n%C3%A1z%C3%B3k%20k%C3%A9pei/ecostar/7ntx3bmg8zy4zgv1rg8i.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/B%C3%A9n%C3%A1z%C3%B3k%20k%C3%A9pei/ecostar/va1jbjztqeqhkgdq5axq.jpg" border=0>

Valami magyar gép lehet?  

Kristály Árpád

Szerintem Nem!
Az egyik tábla az biztos a motoré!!!
(néz meg jól a feliratot)
Szerintem...Orosz vagy Román....

VighLajos

Szerintem nem!
Magyar, 1955 gyártási évvel a "Dinamo" Villamos Forgógépgyárban, míg a másik a Mechanikai Művekben készült.

Kristály Árpád

Lajos!

Ez egy gépen van...
Nem hinném, hogy a
 "Dinamo" Villamos Forgógépgyárban"

marógépet gyártottak

Szerinted ez úgy néz ki mint egy magyar gyártmány???

([#csodalk][#ijedt][#fejvakaras][#nemtudom]

ecostar

Igen az utolsó kép a motoré ami nekem eredetinek tűnik az évjárat is a gép felépítéséből 50-es évekből származónak tűnik mint a motor, "Mechanikai művek" tábla pedig a gép testen van. A külső kardán megoldás és a felépítés kicsit hasonló a Rákosi M1-re, nem lehet valami elődje?  

Kristály Árpád

Szerintem kizárt!

Kikérem a "Rákosi Művek"....nevében..
Alias: Weiss Manfréd  
[#dumcsi][#guluszem1][#integet2]

Teaway

Én is "kölcsönvettem", ha nem gond. [#vigyor0]

VighLajos

De legalább a táblát itt gyártották!
[#taps]

ecostar

Miért? sértő a hozzá hasonlítás? :D ennyire "gagyi" ez a gép? :D

000000000

A motor táblája szerint 190/110V -os, ez pont fele a későbbi 380/220V hálózatnak. Nem ismerem a villamos hálózat helyzetét az ötvenes években Magyarországon, akkor még volt 110V-os hálózat is? Nekem van ennél régebbi motorom, ami 380/220V-os, és magyar gépre szerelték.

Üdv. Zsolt

000000000

3040-es bejegyzésem a 3031-essel kapcsolatos kérdés.

Üdv. Zsolt

Csuhás

Nekem nagyon tetszik a géped! Egyáltalán nem érzem gagyinak.  
A motor át lett tekercselve rajta?

jani300

Hengerfúrógépet használ valaki ?
A pici magyart .
Az lenne a kérdésem ,hogy hogyan van benne a főorsóban a kifúrófej (a rögzítésére gondoltam ) .
Arra vagyok kíváncsi hogy kiesztergálófejet kell cserélni . vagy csak a kés hosszát kell változtatni , átmérő csoportonként .