Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

jani300

Ha hozzájutsz egy ilyen frankó cucchoz , és szétszeded .....
Fa ipari főorsóban még nem gondolkoztál ? Azok pörgősek , inkább .

vjanos

Ha szétszedem, majd meglátom... kösz ezzel beljebb vagyok :D

Lesz egy nagyobb fordulatú külön, de akarok egy rendes szerszámkúposat is.

jani300

Ezt félreértetted !
Még arra is képes vagy hogy szétszedd !
Tök jó az úgy !
Nem is tudom mit csinálok ha képes vagy szétgyilkolni , úgy értettem :)

vjanos

Javarészt ismerem a korlátaimat és 99%-ban csak olyant szedek szét amit össze is tudok rakni. [#eplus2]

Szétgyilkolni nem szoktam.

jani300

Nem úgy értem hogy elrontanád :(
De ezt nem kellene alkatrésznek használni !
Ahogy van tök jó az úgy !
Nem kötekedtem .
Már megszerezted ? Kár lenne átalakítani .
De végül is .....  Csinálj akkor valami fortunát .
Sima mély hornyú csapággyal sem biztos hogy az orsó lesz a gyenge pont . Ha meg igen , nem nehéz cserélni .

vjanos

Dehogy szereztem, még csak informálódom :)
De úgy tűnik nem látott még ilyent itt senki belülről...

jani300

Volt már itt vertikálfej rajz , el is mentettem , de másik gépen van .
Végig kéne bogarászni a gyűjteményt , marógép gyorsfejekért .  De ha látnád a tos szerszámmaró osztófejemet , abban meredek kúpos az orsó . De nem lesz szétszedve :)

jani300

vjanos

7cim5mm0

A Strigon marógépekhez való gyorsfejekben úgy emlékszem ferde hatásvonalú csapágyak vannak. Hogy ebben miyen van, azt nem tudom, de gyanítom, hogy ugyanaz.

vjanos

Köszönöm.
Legutóbbi infóm szerint lent is, fent is egy-egy pár ferdehatásvonalú.

nw6j7czph

Sziasztok.

Valaki nek nincs véletlenül Strigon 1000-hez rajza?
Nem a leirás kellene, hanem a rajz melléklet.
Gépi előtolásom rendetlenkedik.
Előre is köszönöm.
Tamás

ypcjgjbma

Nekem is az a problémám, sajna nem jövök rá mi okozza. Néha eltünik az üres állás és rögtön ellenkező irányba indül legtöbször maró törés a vége. Jól jönne valami segítö ötlet. Köszi.

nw6j7czph

Szia.
Volt nekem is hasonló probléma. A kapcsoló kar mögötti tengely szorult. Némi olaj segitett a gondon. Jobb oldalt találod a kapcsoló kar felett pár centivel. Áramtalanitott állapotban megmozgatod a kart látod a mozgást nekem ez szorult 5 perc olajzás mozgatás után olyan lett mint eredetileg. Ismét jól érezhető lett az üres és az irányok közötti helyzet.
Az én gondom a következő. Az előtolás váltója felett van egy tengely, ki lehet húzni kb 15mm-t Ha igy működik a gép egy idő után kezd szorulni az asztal és melegszik a motor. Ha benyomom könnyen jár viszont folyik az olaj  bal oldalt és a hütőfoladék levezető furaton bele a hütőfolyadékba a váltóház meg kiürül.
Nem tudom mi célt szolgál pontossan az emlitett kar. Elképzelésem van de nem tudom mi hibásodott meg, hogy a hűtőfolyadékba folyik a váltó olaj. Ezért keresem a rajzot.

ypcjgjbma

Remélem jót mondok. Az a kis kar a kézi olajzó. Azt nekem egy rugó kint tartja. Megnyomva van kenése az asztalnak.Az enyémen az a ürespont eltünés hosszab használat 1-2 óra után jelentkezik. Sajnos ilyenkor abba kell hagyni a munkát.