Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Az ötlet jó, de a kivitel kinai gagyi, minden nyeklik, minden lötyög.

Motoros

Ennél a fúróélező összeállításnál most eltekintve attól, hogy milyen a végeredmény, problémának látom azt hogy ha sima korund követ használunk olyan módon, hogy csak egy helyen koptatja a szerszám a követ, ráadásúl az oldalát akkor pár fúró élezése után a fúró rádiuszosra vágja a követ, tehát a kő igen hamar vágásra érett állapotba kerül.
Ez nagyon nem egyszerű feladat, főleg ha még elszívó sincs.
Azaz van ilyenkor is elszívó amit maga a dolgozó orra és tüdeje alkot[#szomoru1]
Nekem biztosan elmenne a továbbiaktól a kedvem.
Megoldás lehetne az elbor esetleg a gyémánt tárcsa használata.
Vagy az un oldalazó köszörülési mód amikor a köszörülendő anyag minden alkalommal automatikusan síkba vágja a követ.
Ehhez viszont más elrendezés kellene, valamiféle mozgó asztalos...erre is van bőven példa a neten. A négylapos módszer azért is terjedhetett el mert egyszerűbb és kőkimélőbb.

ra8nsmk6w

Ezzel is csak sokszöget lehet fúrni. Látni a videó végén. Aa hátszög szinte nem "támaszt" semmit csak a két él vergödik. Sokat fúrtam már az igy köszörült fúróval, de visszatértem a hagyományos köszörüléshez az számomra könnyebben módositható

ra8nsmk6w

Van egy nagy előnye, hogy a fúrás elején kevesebb energia kell  és ez nem kevés.

remrendes

Petz esztergahoz (aka kecskelabas) keresnek valami gepkonyvet. Ha van valakinek azt megkoszonnem.

Csuhás

Még mindig fúróélező témában kérdeznék: Milyen fúró befogást javasolnátok? A stabil futáspontos megfogáshoz a fúró hegyénél kellene megfogni az élszalagot. Elvileg erre való a hatpofás (hosszú pofás ) tokmány, de beszerezhetetlennek tűnik. A patronok rövid szakaszon szorítanak így nem adnak határozott megfogást. Lehetne prizmába szorítani, de akkor mindig centrírozni kellene az élezés előtt. Van még valami más ügyes megoldás erre a célra?

ywathzay

Kicsit túlpörgöd a témát.[#circling] Miért nem jó a patron? Én abban köszörülöm, a 4, 5mm fúrókat is, dörzsár előtt is tökéletesen futás- és méretpontos furatokat készít.

D.Laci

Mostanában használt Walter Titex fúrókat tudok beszerezni.
Kicsi a kereszt él, mély a forgácskihordó hornya.
Nagy előtolassál optimális a forgácsolás, szépen töri a forgácsot. Méret pontos a furat. 0.1mm  alatti, de inkább 0.05 környéki a furat.

jani300

Ma 300 kilóval több vasam lett .
Szerszámmaró szögasztal , kordináta asztal .
Nagy a gépemre de ezt muszáj volt megvenni .
Csak leemeltem a platóról még , de már jár az agyam mire kerül föl . Nagyon tetszik :)

designr

Legalább egy pár képet..hogy el tudjuk képzelni..::))
Vagy ha eladó akkor árat..

Csuhás

Igen van, csak a 47eFt egy kis tokmányért nekem sok.

jani300

Hát izé ...Ez a harmadik ebből , ilyenkor azért már szokott lenni egy eladó :)

jani300

Nagy lesz Neked . De küldök azért képet , csak most sűrű nagyon a nap ...Hirdettem egy kisebb T nútost , azt majd leárazom kicsit . De ezek nem igazán postaképes súlyban vannak .

designr

Nem megvenni akarom..csak ha már beszélsz rólla lássuk..