Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

000000000

A végében mintha látnék valami menetet.
Egy számmal nagyobb menetes szárat nem próbáltál bele tekerni ?

xgn8p4wk5

000000000

És a behúzófurat a főorsóban és a betétben is egyforma ?
Mert akkor menetet kell bele erőszakolni alulról és kihúzó kalapáccsal kirángatni.

Csuhás

Felülről kell a behúzószár helyére betolt rúddal kiütni. A rúd  végére lehet hogy kell kalapálni egy "orrot" ami be tud akadni a szűkítő tetejébe. A másik megoldás hogy szűkítőbe menetet vágsz és egy csavart tekersz bele és felülről kiütöd. A harmadik megoldás hogy egy fém beton dűbelt szorítasz a szűkítő furatába és azzal ütöd ki. ( Nem kell húzókalapács mert felülről hozzáférhető ) ( Dübel )

jani300

A főorsó és a patrontartó közt látok ki rést ,. Csapágy szétválasztóval megpróbálnám ,ütlegelés előtt .
Az a két féldarabból összehúzható valami .

xgn8p4wk5

Köszönöm a sok segítséget! Sikerült kiszedni. Esztergáltam egy köracélt amivel sikerült kiütni, de miután kijött megláttam, hogy M14-es menet van benne... [#vigyor3]

jani300

000000000

Mondtam, hogy abban van menet. [#ravasz1]

e4vvbfxw

Üdv!

Letöltöttem a 101.-es tömörített anyagot, abból is a függőleges fej kell nekem.
Az állomány a kivonat vagy teljes dokumentáció?

A csapágy után állítási rész és a rajz kicsit nehezen értelmezhető része az amikre az alsó dupla soros görgős csapágy állítóját fellazítom a felsővel ráállítok és az alsót teljesen leengedem.

Üdv.

Csuhás

Nem tudom hogy van-e részletesebb anyag a fejről.

A csapágyhézag állításnál előbb fellazítod az alsó labirint tömítést, hogy az ne akadályozza a csapággyűrű elmozdulását, majd a felső körmös anyával jobban rátolhatod a tengely kúpjára a gyűrűt. Végül visszaállíthatod a porvédőt. A porvédő nem teljesen biztos hogy így működik, mert a rajzon alig látszik, a saját vertikál fejem pedig kúpgörgős csapágyazással készült.

e4vvbfxw

Köszönöm a útbaigazítást!

Most már szerintem világos a dolog. Nekem az alsó állító hollandernél van még egy hézagoló gyűrű, a gyári helyett "téglagyári"!

Holnap rendelek a biztosító alátéteket és összerakom próbára.

99% -ra az volt a baj, hogy az alsó állító hollander biztosító csavar fellazult, és a fordulatszám és a tehetetlenség hatására az alsó hollander felszorította a tengelyt a házhoz.

Üdv.

Csuhás

Tanácsot kérnék: Van e valami szokásos, bevált, gyors megoldás amivel egy szerszámköszörűn az elfordítható asztalt be lehet állítani mondjuk a morse kúpok félkúpszögére? Szeretnék az órázgatás helyett valami hatékonyabb megoldást. Ami eddig eszembe jutott: A csavaros finomállító takaró lemezére jelölés ( de nem tudom elég pontos volna ez? ), esetleg mikrométer csavar az asztal végén, vagy ugyanott valami ütköző csap pár ami közé méretre gyártott ütközőt lehet berakni, egy lemez az asztal végén amiben kúposszegeknek vannak furatok a különböző morse kúpokhoz.

Gamos

Üdv. mindenkinek!
Segítségét kérem, hogy tudja-e valaki a TOS SV18R esztergának mennyi a nyomása a főorsóolajnak?

Előre is kösz.

svejk

Talán ha 1-2 bar.
Ha a két kémlelőablakban látod az olajat baj nem lehet.
H
a meg kifogy az olaj úgy is észreveszed, mert azt mondja, hogy: őőőöööö és megcsúszik a laposszíj. :)

Dakota25

Nem nyomott olajozású.
A kifolyócsövek furatain át csendesen rácsorog a megfelelő helyekre.
Mi a gond?