Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Végül is olyan 3.3A körül még nem durrant.
De nagy moci, mondom ez kérné a közel 5A-et.
Had szóljon....[#nevetes1]
Na és szólt is, és a füst is kiugrott.
Nem bírtam vissza küldeni.[#wink]

2dbfy8y

És mit kellene átforrasztani?
Valaki esetleg el vállalna ilyent?

s2k5ycubj

Lehet,hogy jobb lesz,de akkor dióda és kondicsere a minimum és korrekt árammérés szkóppal.

s2k5ycubj

Nem nagy gond egyből adtak a hqelektronikánál másik ic-t,2900Ft-ért...

guliver83

Pabló  
Az eladót nem ismered véletlenül ami árulja a TB6600?

000000000

Csak akkor nem értem miért úgy árulják ezt a hy-div268n-5a vezérlőt hogy 50 volt 5 amper ?
48 voltról full áramnál 30 másodpercet se bírt ki.
36 voltról 2.5 Ampernél kb 10 perc után köszönt el végleg. (a két vezérlő 10000 mínusz)
Nesze semmi fogd meg jól.  (DM556D 10000-12000Ft és azt tudja ami rá van írva )
Ok hogy olcsó ez a HY, de azért valaki használni szeretné és nem szívni és átforrasztani meg újra pasztázni. és 70%-ig átépíteni.
Aztán lesz egy talán használható valami belőle.
Csak én érzem így, hogy ez abszurd ?  

000000000

A DM556 beléről tehetnél fel képeket, ha nem megerőltető.

Sz.József

Azon gondolkodtam,hogy a 6600-as taglalása kapcsán eddig miért nem jött szóba
http://www.ebay.com/itm/TB6600-1-axis-Stepper-Motor-2-phase-Drive-Board-for-CNC-Router-Beter-with-TB6560-/181168877379?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a2e81af43" TARGET=_fnew>ez a kivitelezés...
Igaz, a 44V-al hajtva ez is megadta magát, de 36V-ról nekem eddig hibátlanul működik. (átforrasztgatás nélkül)
Lehet csak szerencsém volt/van...(?)
Mondjuk az áram beállításokat nem "feszegettem" (nem is méregettem), de jelenleg a poti szerint kb 2,5A-re van állítva...
Ezzel nem kísérletezett még senki? (pl. max árambeállítás, szkópos ellenőrizgetés, stb. ...)
Ugyan is ezekhez én nem értek...

000000000

Az az aabszurd, hogy ilyen idétlenségeket írkálsz megint.
Ha egyszer a gyártó megadja a totál max. adatokat, azt tessék szíves ~0.8-as biztonsági szorzóval még visszavenni, így ha valaki a gyakorlatban 40V 3.5-4 A nem lépi túl akkor semmi gond nincs ezzel az IC-vel.  
Azt pedig már mindenki megtanulhatta, hogy a netes adatokat amiket itt idétlen kereskedők (fejlesztők) ráírnak a termlékeikre, tessék szíves nem komolyan venni.
Megint ott tartunk, mint manapság általában minden téren, az emberek nem gondolkodva minden idétlenséget elhisznek, ahelyett hogy használnák az eszüket.

Sz.József

Azt hiszem én is ott szúrtam el, hogy a nyákra max. 45V van írva és 44V-al próbálkoztam...
Hát, soknak bizonyult a 44V... ... [#rinya]
Szerencsére egy segítőkész fórumtárs helyre hozta.
Persze a javításhoz mellékeltem egy új 6600-t.

ANTAL GÁBOR

egyszer már írtam : hogy vettem két Li ion akkut . Rá volt írva hogy 3800 mAó és túltöltés és túl lemerítés elleni védelemmel rendelkezik . 900 mAó volt a tesztelés során és semmilyen védelemmel nem rendelkezett ( az egyiket óvatosan szétbontottam hátha a tokon belül helyezték el a védelmet ..  A kínai nyomdászok azt nyomtatnak amit a kereskedő kér . ( 50.000 üzemórás LED lámpa 2000 üzemórás elkóval szerelve )

000000000

Egyszerű a megoldás.
Más gyártó termékeit kell venni.

000000000

Egy idézet.
Magamtól.
Az emberek nem a közös nevezőt, hanem a közös ellenséget keresik.

000000000

Tudod az a bvaj ezzel, hogy más gyártó termékei is pont ilyenek!

Maradjunk a LED lámpáknál.

Kondi benne hősokkot kap és kiszikkad 3hónap alatt.
A LED hősokkot kap és nem 50ezer hanem 500óránál feladja.
A vezérlőkkel is pont ez a gond.

A régi "piros-kék" hiper szuper vezérlők is jók, ha úgy kapják a tápot, mint ahogy az adatlapon szerepel.

Na, úgy egyik se kapja!

És csodálkozik a választópolgár, hogy kinyúvad a szuper technika.

Az a baj, hogy mindent elhisznek az emberek és aztán 5-ös szorzóval veszik a pótalkatrészeket ahelyett, hogy a fejüket használnák.

000000000

Ez már jó pár éve megtörtént (2012.02.28)

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/CNC/MSD.jpg" border=0>

A két vezérlő felépítését nem lehet egy lapon sem említeni.