Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

jgg8y2a4g

Nem nekem nics egy lyukas garasom.. Nem én guberálok a méhtelepen, multkor még telefonon sem tudtál felhívni, mert 0 forintod volt .. Te mondtad.... Nekem biztos nem fog felkopni az állam!  

000000000

Bocs céges telefon és előfizetéses, ha észrevetted volna a számot mert nem a régin hívtalak!
Legalább 2 éve ezt használom !  
Tehát jó lenne ha előtte tájékozódnál mielőtt osztod az észt !
Különben is mi a franc bajod van, inkább a melódal foglakoz és csináld a vonataidat mert másból nem lesz bevétel !

s2k5ycubj

Mivel a sajátomat csinálom ezért nincs aki visszadobja.És igen szeretném a használható és az igényeimnek megfelelő gépet megépíteni,jelenleg ez a rövidtávú cél. Ha azt a "villámgyors" tempót tudja,amit jelenleg kézzel és gépi előtolással tekerek,már az is nagy segítség. Gondolok itt főleg a kúpokra,menetekre,rádiuszokra.Nem hiszem,hogy ezért csak keseregnem kéne és megvárni amíg lesz lehetőségem egy profit építeni vagy venni.Kíváncsi vagyok,hogy mit gondolsz erről? (nem nagyzolós,negatív választ várok!)

s2k5ycubj

Sokszor a méh telepen használhatóbb dolgokat találni mint a jelenlegi újak...

jgg8y2a4g

Valamit összetévesztesz, mert te magad mondtad, hogy csóró vagy 0 forinttal a kártyádon. :-). Én erről nem tehetek. Én folyamatosan dolgozom napi 10-12 órát nem kell félteni. Nincs is másból bevételem, 15 éve ezzel foglalkozom, nincs is szükségem rá.  
Neked kellene kicsit odatenni magad, hogy ne egy szobába élj az anyáddal, bár biztos azért dolgoztál az elmúlt 10 évben 500 helyen mert senki nem tűr meg magad mellett, vagy a "szaktudásod" nem megfelelő csak itt a neten van nagy arcod, és itt könyebben ki tudod google-zni a dolgokat.

000000000

Én is anno megépítettet a magam kis gagyi marógépemet. (KB 10 éve)  
Az elején léptetőmotorokkal ment a masina.
Volt egy megrendelés Németországba készülő játszótéri körhintákra kellett adattálbált marni.
Meg is lett csinálva az első darab a megrendelő oda vissza volt milyen pofás lett.
A műhely mivel nincs fűtve és az utána lévő nap meg bejött egy nagy hideg és a gép fecskefarkos így a léptetőmotorok össze vissza hibáztak és csak selejtet gyártottam.
Hiába ment szieszta melegítő annyit se ért mint halottnak a csók.
Aztán kénytelen voltam visszamondani az egészet mert a határidőn belül nem tudtam volna megcsinálni.
Ez 60,000Ft mínuszt jelentett kapásból.    
Ekkor fejeztem be végleg a léptetős sztorit.
Tehát nem mindig az olcsó az olcsó  
Azóta csak szervós gépeket építek magamnak.

jgg8y2a4g

Csak irónia volt. Én is szedtem már össze a méhbe cuccokat. Ritkán járok oda csak a rézhulladékot viszem 20-30kg-ot évente 2x. Én nem kamionnal hordom a szervókat, de a multkor találtam egy tök jó gyorsdaraboló álványt.

jgg8y2a4g

Be kellett volna vinni azt is a szobába az ágyad mellé :-)))) Abba a kupiba már mindegy lett volna. Vagy lehet előbb fűtés kellett volna? [#fejvakaras].  
Gépeid? Milyen gépeid? Egy sincs ami üzemel és tökéletes. Minden darabokba van. Legutoljára (kb fél éve) a kulcstartó marógépeden az y tengely motorja 3 csavarral volt felrakva igazi Palis kókányul. Persze a gép nem ment. egyszer akartunk marni egy kört plexiből az sem sikerült.... [#taps]

s2k5ycubj

Azért a léptető nem értem miért volt hibás ebben? Sok éve használják a léptetőket sok helyen és azért,mert működik,persze vannak korlátai gazdagon. Sok érdekes megoldást láttam már és az internetnek hála egyre többet látok. Ezzel a nagy nyitással érkezik egyben a rengeteg használhatatlan rossz is...

jgg8y2a4g

Mer guberált szervót, és az már jobb, drágább, márkásabb és az övé. Ennyi. Nincs más magyarázat. Van akinek léptetős gépei vannak mégis használja, keres vele... Ő nem tudja összerakni akkor már rossz :-)

ANTAL GÁBOR

Ez azért következett be mert te csak a néhány tized watt hasznos teljesítményt vetted figyelembe a mellékhajtásnál . A hideg fecskefarkas gépnél a veszteségekkel is kell számolni ! [#wink][#wink]

000000000

A konstrukcióval volt ott a baj, nem a léptetővel.
Meg szerintem az ésszel is.

Nekem is volt ilyen kurvanagyarcú kolegám.
Nem is tud a mai napig senkivel együtt dolgozni tartósan.

Neked mindened van, mindenhez értessz, mindent tudsz.
Sőt jobban.

Gyanítottam ezt már régen, de van aki ebben megerősít, úgy látom.

000000000

Főleg, ha a jófajta olaj még fogott is rajta rendesen.

000000000

Ez még a (h)őskorban volt mikor Magi megcsinálta a Profi 1 nevezetű unipoláris csodát.
Több sebből vérzett a konstrukció, de mindenki oda volt mikor először megmozdult a masina.
Az emelt áramú emelt feszültségű Profi 1 simán vitte a 12 Amperes fázisáramokat is.  
A lent is említett 5kg-os motor vitte a 25-30 Kg-os Z tengelyt azon a kis gagyi gépen.
Ahhoz nem is kellet szorulnia a mechanikának hogy lépést vesszen a gép mert alapból beépített BUG volt a PIC programjában. :)
Akkor még a gép az eredeti orsóival ment, semmi golyós orsó.
Kotyogott lötyögött az anya rajta csak a Mach1 vagy talán akkor már Mach2 próbálta kikompenzálni több kevesebb sikerrel.
Ez az hideg fiaskó után kapott golyós orsókat ami igen csak segített a pontosságon.
Ezt követően jött a Profi2ME amiben nagyot csalódtam az unipoláris üzem ellenére is.
Ezután álltam át a szervós meghajtásra, amivel azóta se volt gondom.  

000000000

Gábor ez hatalmas volt, ezen jót röhögtem [#nevetes1] [#wave]