Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha szigorúan vesszük, akkor fecskefarkas szánt nem illik CNC-síteni, nem arra tervezték.

000000000

Hobby szinten abból épített akkoriban az ember amit be tudott szerezni.
A golyós orsó is olyan volt mit a fehér holló és sok Deák Ferenc hasonmásért mérték.
A lineáris vezetékekről nem is beszélve.
Tehát a konstrukció teljesen megfelelt a kor igényeinek és lehetőségeinek.
Talán ez volt akkoriban az első öntvény vázas hobby CNC gép a fórumon.
Igaz én akkor sem, most se publikáltam a dolgaimat.
Mert már akkor is dívott erősen ez a szemlélet "hogy mi ez a kotvány xar?"    

jani300

Legalább még háromról tudok itt a fórumon :)[#integet2]

jani300

Minél jobban cifrázod , annál szimpatikusabb a Pali :)

000000000

Embert (embert?) barátjáról...

jani300

Rólad nem is írtam ilyet :)

000000000

ÉS? Attól még igaz, amit írtam.

jani300

Nem is vontam kétségbe .

000000000

Valamikor haver volt aki most itt mikkamakka név alatt van regisztrálva, még a bringás korszakból ismertem meg.
Én nem baxtam át nem beszéltem ki a háta mögött, nem beszéltem a ügyes bajos dolgairól.
De minek az embernek ellenség ha vannak haverjai ? :)

Motoros

Ezt az illemet elég sok gyártó nem ismeri, kifejthetnéd bővebben.

000000000

Pedig a "műszaki illemtan" órát ezzel szokták kezdeni jobb helyeken. Ugyanis az egyik fő szakkifejezés ebben a témában az akadozó csúszás jelensége. Gondolom erről már hallottál ....

Motoros

Olajfilmen futnak, nem értem. Akkor mégis miért gyártanak 20.. 30 éve ilyen cnc gépeket. Nem vettek illemórát? :))

000000000

Szerintem nézzél után az említett kulcsszónak, nagy szakirodalma van (csodálkozom is, hogy ez neked újdonság), meg fogod érteni a problémát.

jgg8y2a4g

Nembaj majd megismeritek ti is. Én csak ízelítőt adok, mert a fele sem igaz annak amit leír, ami meg igaz azt 3x is felnagyítja. Sajnos ezt kissebbségi komplexusnak hívják. Itt éli ki a vágyait. Egyedül van nincs körülötte senki, ül egy szobában 20 éve. aki nem hiszi nézze meg. Nincs ember itt aki annyi ideje ismerné mint én. és az a helyzet, hogy régen nem így volt. (nem csak velem szemben) Aki itt irogat, Pál-Rat akárki, egy hihetetlen lekezelő lenéző, mindenkinél mindent jobban tudó, öntelt faszkalap. (néha idegesít). Az életben egy végtelenül visszahúzódó, konfliktuskerülő, gyáva anyuci kedvence.  
Nincs ezzel baj, csak akkor ne mutassa más arcát. Énsem teszem. Bunkó paraszt vagyok, az életben is, aki kedvel, szeret az elfogad, aki nem az nem. De érdekes, ha tőlem kellett valami Pálnak akkor jött. (lehet csak érdekből).
Nálam a frekiváltós segítséges téma verte ki a biztosítékot. Írtam, hívtam, kérdeztem semmi. Ráfogta, hogy beteg... hagyjuk már. itt irogatott napestig. Ahogy megoldódott a dolog, 3 percre jött és bejelentkezett a facebookon (mert ott is csak akkor van ha neki kell valami, meg skypen is állandóan sunyi módban van, mintha rejtegetni valója lenne) hogy "na mivan a frekiváltóval"... namondom nem is vártam mást.
nambaj osszuk csak az észt, jópáran azért átlátnak a szitán.....

Motoros

A fellelhető fecskefarkas gépeket cnc-síteni nagy lehetőség. Az hogy valahol valaki valamit leír az meg engem nem nagyon érdekel. Ezt a könyvet nagy neves cégek sem olvasták.
  Nem is beszélve a világban talán több tízezer gépátépítőről, ipari és hobby szinten.
De én nem akarok ebből is vitát, van itt elég... biztosan igazad van...üdv.