Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

frkdv6dyr

Ma sikerült kideríteni mit tud a 9A-es motorom. Délelőtt Vbody-nál teszteltünk a nagy gépének egyik MSD vezérlőjével. Nem volt szükség a maximumra tenni az áramot, mert az Ő beállításaival is elég meggyőző volt, azaz 4A 53V 1/16felbontás. Az eredmény elég jó 320 lépés/mm beállításnál 7600mm/percnél még stabilan forgott, igaz üresen terhelés nélkül. Szerintem ha terheléssel a 3500mm/percet üresjáratban lépésvesztés nélkül viszi, nekem maximálisan megfelel.

A másik jó hír, hogy ma délután a lányom elment Pálhoz a három Profi2ME vezérlőért. Az üzlet a megbeszélteknél is jobban sikerült ugyan is további engedményeket is kaptam. Ezúton szeretném megköszönni Pálnak a nagylelkűségét amit a lányom nevében teszek, ugyan is mivel már a pénzt megkapta, hát ami maradt az hagyom is a gyereknél [#wink] egy egyetemistának ezer meg egy oka van mire költse. Köszönöm még egyszer.

Ha sikerül a hónap végére befejeznem mindent a műhelyben és végre tudok dolgozni csinálok hozzá illesztő kártyát és be üzemelem.

svejk

Ja, hogy egyetemista a lány... akkor nem csoda, hogy kapott kedvezményt! [#nevetes1]

Vbody vagy a mi Vbodi-nknál voltál?

svejk

A francba, hiszen a hiszen a "mienk" is Vbody.

svejk

Remélem Debrecenben találkozunk vele!

frkdv6dyr

Már kezdtem parázni, hogy valamit rosszul írtam "Épül a gépem ::: VBody Company" aztán tényleg "Vbodi" a fenese érti.

frkdv6dyr

Végül is igen nála töltöttem a délelőttöt. Ismét sokat tanulva tőle. Még mindig csak ámulok a leleményességén.  

Ja és majdnem elfelejtettem.  

Köszönet Magi Istvánnak is, mert miután kértem terméktámogatást a Profi2ME vezérlőhöz, két órán belül a kért dokumentumot megküldte. A kérdéseimre szintén azonnal válaszolt. Igaz nincs itt három éve, de ha kell készségesen segít.

svejk

Én is jól belekavarodtam, mert Bodira emlékeztem, hiszen Boldizsár.
De a topic címe eltántorított.
Úgy látszik Varsányi elírta anno a címet.

000000000

Profi 2ME-hez próbáltam keresni leírást, de nem találtam a gépemen.
Szerintem az az elhalálozott HDD-n maradt mementónak.
Arra figyelj, hogy maximum 50 volt lehet a tápfeszültség.
A leválasztó kártyája pedig A Profi 2b volt ha jól emlékszem. (sajnos ez már nem volt Magi-nak akkor sem)
Ez állította elő hozzá a logikai (5volt) és a FET meghajtók feszültségét is (15volt)
Svejk árult ilyet valaki felkérésére.  
A kedvesség meg amúgy is járt volna mert soknak éreztem azt az árat.    
Arra figyelj, hogy minden motorhoz külön, külön árnyékolt vezetékeket használj mert ennek a hiánya okozhatta nálam a hibát.  

frkdv6dyr

A leírás kérdése Magi jóvoltából megoldódott. Az  illesztőt meg megépítem magam, de ha valakinek van egy fölösleges, hát nem fogok tiltakozni. Pest és környékén saját futár szolgálatot üzemeltetek [#nevetes1] el megy a gyerek. Ezek után meg kedve is támadt a szaladgáláshoz.

vjanos

Asszem hozzám került az emlegetett profi 2b leválasztó kártya. Ehhez nincs véletlenül doksid? :)

000000000

Sajnos nincs, nem is volt.
Ahogy lent is említették Maginak kellene írni ezzel kapcsolatban.  

000000000

Annyi pénzért ?  
Nem csodálom, hogy kedve támadt :)  

frkdv6dyr

Ha nem kell, én megveszem. Így a tervező elképzelése megvalósulna. Végül is Ő tudja mi kell az elejére a legjobban.

Devecz Miklós

frkdv6dyr

Motiválni kell. Legközelebb direktbe beszélek meg kedvezményt. Igaz a gyereket kicsit becsapom, de legalább lelkes lesz.