Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

svejk

Félreértés ne essék a szervogyártók is meg tudják az ember életét keseríteni, de ott legalább az alapelvek le vannak deklarálva.

pbalazs

r5y7cufaj

Sziasztok!

Ezzel a tb6600 motorvezérlővel találkoztatok már? Van tapasztalatok mekkora áramot bír (ténylegesen)?
Egyik leírásban 4A-t írnak a másikban 4,5A. Esetleg valaki mérte már?
Köszi!

Szalai György

Nekem nincs. Ilyen sem.
Az adatlap szerint 4,5A max. 5A lehet egyetlen pillanatra és soha többet. Négynél többel nem terhelném üzemszerűen.

3z3fhyubr

hello! valakinek eladó 5 fázisú léptető motor vezérlő esetleg ?

kaqkk007

Ez tipusfüggő (attól függ milyen gyártmány) A dip kapcsolókkal lehet beállítani az áramot (attól függően mekkora referenciát állíthatsz be ) Tehát van 4A-os és 4,5 A meghajtó is az ic tudja

kaqkk007

Tehát amit írnak az a beállítható maximális áram (

zozo

Lenne egy-két csirke kérdésem.
Valaki elmesélné, hogy mit, hogyan befolyásol a vezérlő jel frekvenciája?
Például a TB6560 board ha jól emléxem 30KHz-et kér.
Mi van, ha a szoftver akár 100KHz-el tudja hajtani? Akkor nem fogja/győzi értelmezni az impulzusokat? -vagy boldogan nyeli és örül mindenki? hogy is van ez? (pedig olvastam már erről, de hát a memória...nem a régi :) )

Ja és még valami, a DIR jel tetszés szerint invertálható, -ugye? (forgásirány váltás érdekében, ez lenne a legegyszerűbb most)

svejk

Tudna valaki mondani pár jó szót a DM556D és társai digitális léptetőmotorvezérlőkrtől?

Mondjuk egy összehasonlítás a már-már etalonnak tartott MSDD vezérlőkhöz.

000000000

Szerintem ugyanaz csak más felirattal kérik

Ez az MSDD user manual : MSDD-40-3.2.pdf

Ez pedig az MD : DM556m.pdf

Nem tudom , de csak nekem feltűnően kísérteties a hasonlóság ?

svejk

000000000

Ők még arra is lusták voltak hogy megváltoztassák a típus jelölést csak kértek mögé egy D karaktert
Ez is kezd olyan lenni mint a Yaskawa, csak itt a Leadshine gyártja olyan felirattal ahogy kéri a megrendelő ! [#nevetes1]

svejk

Biztos hogy más gyártó, pl. nincs autotuning funkciója.

000000000

Akkor az nem MD csak M verzió ami jóval butább !
Csak ez így elég megtévesztő.  
Klavionál ez volt a MSD vezérlő.

Motoros

Az előbb itt a sorok közötti reklámokban bukkant fel ez a
félreléptető vezérlő oldal. . Hmm érdekes, mik vannak.

Jut eszembe:

két léptetőmotor találkozik:
---Baj van, panaszkodik az egyik, kirugott az asszony.
---Nem mondod, ...hogyhogy, mi történt?
---Félreléptem és sajnos kiderült.