Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

zozo

Nekem pont ezek a DM556D driverek vannak a gépemben, két éve vettem a németektől. Összehasonlítani csak a TB6560-as és egy gyári  gravográf meghajtóval tudom. Jelenleg 1/16-os mikrolépésben, 3,2A-es (csúcsáram) beállításban 36V-ról üzemelnek, hibátlanul, szépen csendesen.

Álom lett a gép vele, a korábbiakhoz képest.

Kísérleteztem is vele, 100KHz felett megküldve a léptetőt, (legnagyobb mikrolépésben) úgy szaladt mint egy aszinkron motor :) és biztonsággal váltott irányt is (DIR 4-5us-mal megelőzve a step jelet), igaz terheletlenül játszottam vele.

A TB driverem kifeküdt a negyede frekitől, elkezdet irányt váltogatni, meg bukdácsolni.

Amúgy a Madmodder fórumon is dicsérték, azért választottam ezt a drivert.

000000000

RJ11-es csatlakozó van ezen ?
Gondolom nincs, mert a Leadshine DM szériáin már van amivel lehet PC-vel a DIP kapcsolókon kívüli beállításokat csinálni.
Szerintem ez egy kicsit átverős vezérlő névválasztás mert ez csak az M szériát koppintotta le.
Igaz a M széria is 300KHz-es és nem mint ez a klón ami csak 200-as
Ergo a burkolaton esett típusnév változtatáson "ráncfelvarráson" kívül nem hinném, hogy másabb lenne mint a régebbi M széria.
Mondjuk az is elég jó vezérlő, de a valódi PC kommunikációs DM széria még jobb.
Klaviónál ez lett az MSDD fantázianéven futó széria.

zozo

" RJ11-es csatlakozó van ezen ? "

Igazad lehet, sajna az enyémen sincs. Lényeg, tegye tovább a dolgát, ugyanígy, akkor nem hiányzik a D betű :)

000000000

Ezek nem TB széria All in one IC-s időzített bombák !
Ha nem kap túlfeszültséget akkor akár örök darab is lehetne.
De sajnos a tervezett elavulás minden elektronikában benne van.
Kis kínai nem szereti takarítani a kézzel forrasztott alkatrészek után a folyasztószer maradványokat és ez okozhat fennforgást.
A másik meg a kondenzátorok kiöregedése.
Leadshine vezérlő van ami lassan 10 éve teszi a dolgát és még nem volt probléma vele.

ORCA17

Szervusztok!

Van egy ilyen vezérlőm és egy 34SM095-064-8W-SB-6.4Nm-es motor. Forgatót szeretnék belőlük összeállítani.

ECOSTEP200

Néhány információra volna szükségem, a bekötéseket illetően.
A szükséges tápfesz(ek), portillesztő bekötés stb

A motor bekötése világos, de a többiről csak részinformációm van. A pdf fájl elég terjedelmes de elég bonyi is[#fejvakaras]Előre is köszönöm
Csaba

... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

svejk

Basszus, itt kellett volna kérdezni. :(

No mindegy nézzétek már meg itt [#t168p5649#] a kérdésemet!

Aztán jöhet ide a válasz.

klaviokft

Szia,

Ma már mindenki digitálisnak nevezi a meghajtót, mert egy processzor vezérli a meghajtót, tehát az MSD is az, (sok a másolat illetve az OEM-be gyártott termék) de itt jön a de, a Leadshine ( nálunk MSDD ) vezérlőket a PC-vel is össze lehet kötni és lehet a paramétereket változtatni, például három rezonancia szűrést is be lehet állítani, optimalizálni lehet az áramgörbét.További egyszerűsített lehetőséget biztosít az SW4 kapcsoló, segítségével egy közel optimális motor beállítást is lehet eszközölni. Az LS meghajtókat sok KKV és gyártó használja itthon, de évente néhány darabnál nincs több meghibásodás és annak is javarésze optohiba ( user error ).  

Sajnos az általad keresett két vezérlőből csak 3-3db van. MSDD-80-5.6 maholnap érkezik.

svejk

Köszönöm az infót, az MSDD-ket szegről végről ismerem, de az MSDE-vel és a KINCO-val nem volt még dolgom.

Az LS az melyik?

svejk

klaviokft

Az MSDE árát nemrég csökkentette a Leadshine, azóta hozogatjuk rendszeresen. Volt olyan akit zavar a lépésvesztés figyelése, és nem tudta megoldani annak kikapcsolását. Kicsit több törődést igényel a beüzemelésnél,( software ) de úgy tűnik hozza a Leadshine szinvonalat.

A KINCO az jóval ritkábban fogy egy-két ipari gyártó vásárolja de azok is főleg a sok szolgáltatása miatt az FM860-at.
A 2CM880 amit általános meghajtónak használnak ( 80V 8A )( ebből van 4db ), ez a legegyszerűbb KINCO meghajtó.

Kincoból egyetlen hibás sem volt az elmúlt két évben, de igaz kevesebb is fogy.

gk6nzg8h4

Azon gondolkodom, hogy vennék egy
334S42 3 fázisú léptetőmotort a Klavióban.

Átnéztem az adatlapját, de nem derül ki, hogy mekkora az indukált feszültség bizonyos fordulatszámokon. Emiatt nem tudom hány voltos vezérlő kell neki. Esetleg kaphatnék valami iránymutatást? Ami nekem elég lenne info, hogy pl egy bizonyos fordulaton pl 500 vagy 1000 RPM, hány volt feszültség mérhető két fázis között a motoron.

Pali79

nem pont az az adatlapja ami fent van hozzá, de ott az egyik diagramnál ott van, hogy 64V 5,2A/fázis.

z4ejygu7v

KlavoKft-nek!

Érdeklődve olvastam az MSSD ről, hogy PC-vel is vezérelhető.
Esetleg kapcsolási rajzot nem tudnál feltenni?

klaviokft

A Leadshine motorokhoz ajánlott vezérlők itt láthatók. 60v-os és 80v-os vezérlő is használható hozzá.

klaviokft

A PC ról csak a beállítások végezhetők el illetve finomhangolásokat, rezonancia beállításokat lehet elvégezni. Ehhez egy soros portra és egy, a soros porthoz és vezérlőhöz csatlakoztatható kábelre van szükség.