Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

Béni

Egy ilyen szerszámmarógépen kezdtem a CNC marós pályafutásom 90 környékén.
Svájci gyártmány, van "fecskefarka".
http://inlong.hu/gepek/mikron_cnc.jpg" border=0>

frkdv6dyr

Köszönöm a jellemrajzot amit leírtál. Mivel kebel jó barátom vagy így ismersz is.

1.: A motorokat nagyon olcsó vettem a méretéhez és tudásához képest, viszont több tíz éves darabok
2.: Eredetileg 4.5A unipoláris 6 vezetékes amiből egyet átkötöttem 4 vezetéses párhuzamos bipolárisra kísérlet képen
3.: A fórumon már bemutattam az első gépemet ami használt bútorlapokból készült, sőt a kibányászott vezérlők miatt kellett PIC-be írnom vezérlést is egy alkalommal (megtalálod a fényképét a fórumon) mivel a vezérlőnek nem step/dir volt a bemenete, hanem A+,A-,B+,B-
4.: Nem értettem minek a védődióda egy integrált vezérlőhöz amit még a gyár sem említ. Ennyi erővel a bemeneteket is diódázhatod.
5.: Aki ismer személyesen az tudja, hogy elsősorban, valamint másodsorban is ez hobbi gép lesz, nem ipari. Van munkahelyem szakmám és egyiknek sincs semmi köze a forgácsoláshoz. Maximum annyira lesz üzleti, hogy a következő elképzelésemhez kitermeljen egy kis aprópénzt, és nem pedig a fizetésem kiváltására csinálom.
6.: Az anyagi helyzetem nem engedi meg hogy értelmetlenül adjak ki pénzeket amikor kevesebből is megoldható, még ha rengeteg munkával is jár hiszen ez a "hobbim"
7.: Ha utána olvasol a bejegyzéseimnek, láthatod, járatos vagyok elektronikában, informatikában és programozásban. Egy vezérlő megalkotásához nem is olyan régen leírtam az elképzelésemet, és azt is, hogy a saját megítélésemben sincs elegendő tudásom az elkészítéshez mivel a mechanikai rész számomra még homályos.

De te milyen vezérlőt terveztél eddig?

Tudsz egyet adni kipróbálni, vagy eladásra tudnál felajánlani a saját termékedből valamit? A PIC-es illesztőnek a kapcsolási rajzát, leírását és a teljes forrás kódot képes vagyok megosztani akár veled is. Te tudsz ilyet a rendelkezésünkre bocsájtani? A könyvtáramban megtalálod a "varázsló" programot ami UCCNC alatt makróból hívható, de önállóan is futtatható. A segítségével képes vagy alap adatok segítségével G kódot előállítani amit csak le kell futtatni és már is kész amit szeretnél. Persze ezek nem bonyolult ábrák, mindössze alap alakzatok. Te tudsz egy működő programot bemutatni ami teljes értékű és nem demó?

Szóval tisztelt Tibor45 vagy szedd össze az anyagaidat amit használható módon a rendelkezésünkre tudsz bocsájtani akár pénzért is mert az nem elvárás, hogy ingyen add, vagy ha ez nem megy akkor figyelj, tanulj, és maximum kérdezz de ne akarj jellemrajzokat alkotni meg véleményt formálni olyanokról akiket még életedben nem is láttál.  

xg2w6ib9x

"Bunkó paraszt vagyok, az életben is, aki kedvel, szeret az elfogad, aki nem az nem."  

Tudod, eddig még csak a mondatod első feléről tettél bizonyságot. Az, hogy téged miért kedvel, aki kedvel, az eddig rejtély maradt.
Egyébként meg elég gusztustalan, hogy itt teregeted a Pál-lal kapcsolatos szennyesedet !
Ha bajod van vele menj át hozzá és intézd el vele !
Nekünk ehhez mi közünk van ?
[#nemtudom]

jgg8y2a4g

Hát így legyen ötösöm a lottón, hogy lesznek akik ezt a mondatot emelik majd ki, nem véletlenül írtam!.  
Nem teregetek én semmit, az igazságot írom. nem tudok átmenni, mert mindig sunyol nincs otthon, nem elérhető, itt legalább elolvassa ami róla szól. Ha untat elnézést, ugorj át rajta.

000000000

"Mert már akkor is dívott erősen ez a szemlélet "hogy mi ez a kotvány xar?"  

Amit te is előszeretettel alkalmazol az olcsó vezérlőkkel szemben.

000000000

Hagyd rá !  
Aki járt nálam innen a fórumról az tudja mi van itt, a többi összehordott humbugja meg nem tud meghatni.
Csak saját magát járatja le.
Arra is hang ember hogy felhívjon hogy személyesen intézzük.
Mert neki a xar frekvenciaváltóját nem mentem bekötni tüdőgyulladással meg 38 fokos lázzal.  
Nem viccből lógok itt ennyit mert már feküdni se bírok.

jgg8y2a4g

"Mert már akkor is dívott erősen ez a szemlélet "hogy mi ez a kotvány xar?"  
Amivel már akkor sem lehetett dolgozni....
Mondom egy mérőórára akartunk marni egy kört plexiből. Gondoltam egy 5 perces meló lesz. Hát ott kezdődött a dolog, hogy felfogni sem tudta az asztalra, mert nem volt mivel :-))))))))). Aztán facsavarral felfogta :-)))) na de a kör marásából semmi nem lett!

jgg8y2a4g

Annyi irogatással amit itt művelsz annyiból beállíthattad volna, de nem nálam,hanem otthonról. EGY SZÓVAL NEM MONDTAM, HOGY GYERE TE FASZ. Ne beszélj mellé megint.

xg2w6ib9x

Akkor írjál neki mailt és vedd már észre magad, hogy ez nem az a topic, ahol ennek helye van !
[#nezze][#ejnye1]

jgg8y2a4g

Én voltam ott. Többször is. 15 éve semmi nem változott azon kívül, hogy nagyobb lett a kupi meg a dzsuva. [#taps]. Gondolkodj egy kicsit jóttesz majd.

jgg8y2a4g

Nemtom az emailcímét, az is annyira titkos, de nem igazán akarok megbeszélni senkit csak rávilágítani itt pár embert hogy valójában kivel beszélgetnek. Szabad ország lehet nem...?

jgg8y2a4g

A semlegesből elmenekült... Szokásos hátatfordítás mikor leírok egy igazságot.

000000000

Semmi nem volt itt 15 éve ahol most a műhely van. azóta 3x lett átépítve de ne szól senkinek  [#papakacsint]

jgg8y2a4g

A műhely az inkább egy fészer OSB lapokból, ne túlozzunk megint. Ja bocs 14 éve. Emlékszem mikor petákoltad és belenyomtál 10000 gipszkartoncsavart. :-))))))))))))

000000000

Itt is az lesz mostantól mert látom másként nem lehet leállítani.
Innentől minden nemű kapcsolatos megszakítok veled mert emberileg se ütöd meg az a mércét ami elfogadható !  
Na Pá Pá [#wave]