Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

jgg8y2a4g

Akkor ne irogass facebookon sem ahogy teszed most is, de sunyi módban vagy, és feleslegesen reagálok. Egyébként meg eddig sem szóltam hozzád, te rugózol saját magad hülyeségén. Fáj az igazság mi....

frkdv6dyr

Ezek szerint a Profi2ME unipoláris és nem bipoláris?

000000000

"... szedd össze az anyagaidat amit használható módon a rendelkezésünkre tudsz bocsájtani akár pénzért is ..."

Mondd, miért kell neked ilyeneket írkálni?
Miért van az, hogy a valóság téged nem izgat, ellenben a saját téves hitedet kiemelve harsogod?
Érdekes egy ember vagy te, hiszen ha véletlenül megnézted volna, mióta vagyok Fórumtag (2006), és ott lettél volna azon a temérdek CNC találkozón, amin résztvettem ettől kezdve, ahol élőben bemutattam a CNC fejlesztéseimet (Robsy AC, DC szervók, mozgásvezérlők, szinkronhajtások, digitalizálók, stb.), akkor beláthatnád, mennyire szánalmas valótlan dolgokat próbálsz itt felhozni velem kapcsolatban.
Az meg hogy te ezeken még akkor nem is voltál ott, talán még a CNC fogalmát se ismerted akkor, vagy 25 évvel ezelőtt depláne, az legyen a te problémád.

frkdv6dyr

Van bipoláris vezérlőd 9A-es motorra? az oldaladon hirdetsz. Idézem:

"Léptető motor vezérlő

Sok olyan feladat is van, ahová elegendő a STEP motoros megoldás. Léptető motorokhoz kifejlesztett vezérlőnkkel egyszerűen tudja megoldani pozícionálási, mozgatási feladatait.

Fő jellemzők:
  - unipoláris, féllépéses, kettő fázisú rendszer  
  - 90V, 15A teljesítmény motor kimenet
  - step-dir optocsatolós bemenet
  - PWM vagy DC áramhurok

Igény esetén 2 fázisú bipoláris, microstep, valamint 3 és 5 fázisú léptetőmotor hajtások is megrendelhetőek!"

Nos én rendelnék próbaként egy 90V 15A bipoláris vezérlőt. Mennyi lenne egy illetve több darab esetén a vételár? Mikorra tudod szállítani, milyen támogatottság érhető el hozzá?

000000000

Akkor már nem kellenek ezek a Profi2-es vezérlők ? :)

w987wzmm

Szia, Tibor45!
Én is szeretnék érdeklődni a vezérlőiddel kapcsolatban.
Van-e DC motorhoz vezérlőd és mennyibe kerülne?
Esetleg olyanod van-e, ami végfok (FET) nélküli? Csak a FET meghajtó van rajta?
Tudnál feltenni képeket?

Szalai György

A fecskefarkas előnye a nagy vibrációcsillapítás, ami nagyon jó az alacsony termelékenységű szerszámgépekben, de nem enged nagy sebességeket és gyors irányváltásokat.
Az volna jó, ha mindég az olajfilmen csúszna, nem azt teszi.

A teljesen hidrosztatikusan lebegtetett megvezetés az mindég olajon csúszik, csak nem nagyon terjedt el, a magas költségei miatt.

A visszacirkuláló golyós vezetékkel elérték a nagy termelékenységhez kellő gyorsaságot, de a pont-vonal érintkezés miatt rossz a vibrációcsillapítás.

A görgős vezetéken már jobb a helyzet, de a nagyobb javulást a görgős kocsiba épített, párszor tíz nanométer körüli vékony olajfilmen sikló bronz siklófelületek hozták el.
Csak nem a Hobbyistáknak.

Meglátjuk, mit kínálnak majd az erős mágnesek.

frkdv6dyr

A kérdés uni- vagy bipoláris. De másfelől a motor eredetileg unipoláris, szóval most kicsit összezavarodtam, passz mit tegyek.  

Nem lenne visszalépés ha még is unipolárisban használnám? Nem lenne kisebb erő és nyomaték a párhuzamos bipolárishoz képest? Mert azt olvastam ki az írásaitokból eddig.

Nem vagyok szakértő motorok ügyében. (T45-nek)

000000000

Bocsi, de ugye azt történt egész pontosan, hogy hívtál pár napja, beszéltünk a nagy áramigényű stepper hajtásról, amikor is azt mondtam, hogy én 20 ezer forintból ezeket nem tudom kihozni neked, ugyanis te ettől többet nem akarsz fizetni a komplett új Robsy stepper hajtásokért. Aztán nagy csend lett ...
Ez meg ugye fura dolog, hogy te szabsz veszteséges árat nekem, hiszen csak a nyolc power FET és a hozzátartozó meghajtó áramkörök kötvetlen anyagköltsége egy panelon beültetve már ennyibe, vagy többe kerülne ...

000000000

A profi 2-es vezérlő bipoláris, nem unipoláris.  
A bipoláris párhuzamosan kötött motor a legjobb megoldás ami a nyomatékot és sebességet illeti.
Viszont ilyenkor az áramok duplázódnak.

frkdv6dyr

Akkor csak jól gondoltam. [#integet2]

svejk

Ez nem Bosh Alfa vezérlő?

Béni

A pilicka ugri-bugri gépeken kívül gyártanak több tonnás vagy még nehezebb munkadarabok megmunkálásához is gépeket.
Ezeknél eleve csúszóvezeték az alap. Az asztalra kicsit "rádöccentett" munkadarab hazavágná a gördülőelemes vezetékeket.

http://www.visionwide-tech.com/e-catalog/en/03/006.jpg

Béni

A jellegzetes narancssárga gombok Heidenhain-re utalnak. Amin dolgoztam azon is az volt, TNC155A-s.

000000000

Így nem tdok árat mondani.
Mégis mihez kellene? Sebesség vagy pozíció hajtás kellene?
Pár adat jó lenne... Motor névleges áram, feszültség, max. fordulatszám.