Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

t334wehtf

Smoothstepperrel volt a gond (konstrukciósan érzékeny, lebegnek a portjai), lett alá kreálva egy agyonbiztosított leválasztó kártya, és úgy jó lett.

000000000

Most működik a home beállítás(meddig azt nem tudom),de csak szoftveresen.A limit továbbra sem megy,amint bekapcsolom a reset gombot rögtön elkezdenek villogni a limit ledek a képernyőn,s letiltja a mozgásokat.(limit triggered)Ekkor engedélyezi az enable a vezérlőket.Tehát ezek zavarnak be.A leválasztó kártya megoldaná a problémát?

000000000

800*600-ra tettem fel a picasara.

HJózsi

Megjelent és már van nálam is Ethernet-es SmoothStepper ... nagyon stabil. Greg ezt írta "Jeff Birt fired a plasma torch 6 inches from the board and could not get it to lose communications :-)." ...  Picivel drágább az USB-snél ...  
http://www.cnc4pc.com/Store/osc/product_info.php?cPath=51&products_id=366" TARGET=_fnew>ESS vezérlő
http://cnc4pc.com/Tech_Docs/Ethernet_Smooth_Stepper.html" TARGET=_fnew>Beállítás

NickE

Beraktam még egy LPT kártyát a gépembe. Ezzel szeretnék relét kapcsolni. Az output signalsnál meg tudok adni egy tetszőleges pint, ami majd kapcsolgat, de azt nem tudom, hogy G/M-kódból ezt a pint hogy tudom vezérelni.

HJózsi

Nézd meg : M7 M8 M9 ...

xfg6v697j

config/ port and pins/ spindle setup-ban.
Főorsó M3 M4 és hűtőviz M7 M8
relé kimeneteket tudod beállítani.

NickE

Pont ezt néztem, de a spindle setup alatt csak a pin számát tudom megadni, a portot nem. Ha nem muszáj, nem vágnám szét az LPT kábelt.

xfg6v697j

Félreértetted a beállítást.
Ott az output kimenet számát adhatod meg.
A portot és a pint a outputs signal-nál kell beállítani

NickE

Köszi, tényleg félreértettem. Most már működik.

juh0557j0

Megépítettem és kipróbáltam.
Tényleg nem lesz 10V a kimenet. Pontosan 9,2V lesz maximum.  
Ez azt jelenti, hogy a max-ra megadott 400Hz esetén csak 370 Hz lesz a frekiváltón.

svejk

Nem, az azt jelenti, hogy úgy kell programozni a frekiváltót, hogy 9 V-hoz tartozzon a max. kimenő frekvencia...

000000000

Jól meg szívtam!Tényleg zavart szedett össze az összes input.Betettem a port leválasztó kártyát,s mintha elvágták volna,minden zavar megszűnt.Most már csak a szerszám érintőt kellene valahogy megcsinálni,de nem tudom hogy kezdjek hozzá.Ez elméletileg egy "z"-- limit kapcsoló amit érintésre vezérel a mach??

000000000

Vissza néztem az oldalt,de csak a scriptet találtam,az elméleti működésről nincs leírás a netetn sem.Minden videón csak a tesztet mutatják.
Nincs valakinek rajza? Úgy kell bekötni,mint egy limit kapcsolót,vagy kell neki külön valami fesz?

000000000

Reset gomb megnyomásakor(indítás)ez jön be üzenetként.Ez hibát jelez?
initialization macro pump called on
 reset