Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Vcarve programmal megrajzolt négyszöget próbálok mach3-mal kivágni.
A mach toolpathon  úgy néz ki , hogy levágja a sarkokat.A levágás csak a képernyőn igaz,vagy megmunkáláskor fel fog lépni?
üdv samo  
(elötolás tengelyenként 300mm/ perc-re van állítva)

000000000

Még mindig nem jöttem rá, miért vágja le a sarkokat.Több lépésben próbáltam az egyenes vonalakon mindig jól megy,de mikor szöget vált mindig kicsit ferdén megy.A gkodban nem látok hibát.

xfg6v697j

lehet,hogy a generalconfigban constans velocitire van állítva az exact stop helyett.

000000000

Azt már próbáltam állítani.

000000000

Két számítógépem van,s mind a kettő azt csinálja.Biztos,hogy beállítási probléma,de nem tudom,hogy mi.

gorbi

Triviális, de a vektort mikor generáltad külső vagy rajtafutó vagy belső utvonalra választottad?

000000000

A külső vonalra generáltam,azaz a kieső darab kell.

xfg6v697j

akkor viszont a sarkokat íves pályán kell kerülje a maró.tehát a képermyőn íves,de a valóságban sarkos lessz

000000000

Most próbáltam ki,hogy az F6(setting)menüben, ha bekapcsolom a tangentiális controlt,akkor a képernyőn sarkos lesz,de kiemeli a z tengelyt.

xfg6v697j

Az vágó plotterhoz való funkciókg,de ha segít.

000000000

Szevasztok.
A szerszámmagasság mérőt hogyan lehet beállíiani,s melyik pinre illik tenni?

t334wehtf

Lapozz vissza, lehet lesz akár 10 oldal is, és keresd meg a hozzászólásomat, ahol egy konkrét, teljes makró van rá.

Arra a pinre teszed, amelyikre jól esik.

t334wehtf

6541-ben van, de a 6539-6547 is érdekes lehet.

000000000

Szevasztok !
Megint bajban vagyok.Szoftver limit kikapcsolva,amikor beállítom a limit végállásokat,s kézzel megnyomom a mikrokapcsolót a diagnosztikai ablakban minden oké.Megpróbálom mozdítani a motorokat,üzenet limit switsh aktiv,reset villog,motor nem megy .végállásokat letíltom,motor működik.Egyesével vissza kapcsolom,diagnosztika jó,léptecs mozgatom,megint előbbi üzenettel leáll.Mi lehet a gond.Elöször még a bekapcsolt végállások rövidebb hosszabb szünetekkel felválva villogtak, pedig nem voltak megnyomva.

t334wehtf

Valami fincsi elektromos zavart szed össze valahonnan, én is szívtam vele...